Alimentatia sanatoasa. Cum poti sa mananci corect dar gustos

Alimentatia sanatoasa. Cum poti sa mananci corect dar gustos
Preț: 19,00 RON
Disponibilitate: în stoc - in stoc furnizor
Anul publicării: 2016
Pagini: 128
Format: 14x20

DESCRIERE

Alimentatia sanatoasa. Cum poti sa mananci corect dar gustos - Kathrin Gritschneder

 
... cum ar trebui sa fie alcatuit meniul zinic?

... ce alimente m-ar putea ajuta sa evit bolile?

... in ce masura hrana poate avea si o actiune curativa?

... ce ar trebui sa mananc in anumite etape ale vietii?

Cartea ofera multe sugestii si informatii esentiale si pagini speciale dedicate anumitor subiecte ca fitonutrientii, cantitatea de lichid de care are nevoie organismul sau fripturile la gratar bune la gust.
 
………………
 
... nu este importantă numai cantitatea de grăsimi, ci şi tipul de grăsimi: o treime din energia preluată sub formă de grăsimi ar trebui să provină din acizi graşi saturaţi, o treime din acizi graşi mononesaturaţi, ca acidul oleic şi o treime din acizi graşi polinesaturaţi.
 
Carbohidraţii (glucidele) si substanţele de balast
 
Carbohidraţii sunt, alături de grăsimi, cei mai importanţi furnizori de energie (4, 1 kilocalorii/gram), omul luându-şi zilnic sub această formă circa 50% din energia necesară.
 
Ca şi in cazul grăsimilor, carbohidraţii fac parte din diferite grupe în funcţie de compoziţia lor chimică. Toţi carbohidraţii au în compoziţie carbon (C), de unde provine şi denumirea lor.
 
De ce are nevoie organismul de carbohidraţi?
 
In primul rând carbohidraţii (glucidele) furnizează energie uşor de utilizat pentru aproape toate celulele corpului. Celulele creierului, hematiile şi zona medulară a rinichiului au ca unică sursă de energie carbohidraţii.
 
Pe lângă aceasta, carbohidraţii ajută la reglarea bilanţului apei şi electroliţilor in organism. în plus plantele şi animalele pot să îşi facă rezerve de energie sub forma aşa-numiţilor carbohidraţi complecşi, ca amidonul, iar omul depozitează energic in muşchi sub formă de glicogen.
 
In sfârşit, carbohidraţii participă la reacţiile de apărare ale corpului omenesc şi servesc ca elemente structurale ale pereţilor celulari ai plantelor şi bacteriilor...
 
 
CUPRINS:
 
Prefaţă   
 
Componentele de bază ale hranei  
Din ce este alcătuită hrana noastră?   
Grăsimile şi colesterolul   
Carbohidraţii (glucidele) şi substanţele de balast  
Special: Alcoolul nu trebuie uitat la calculul caloriilor   
Proteinele şi aminoacizii    
Privire de ansamblu: Bilanţul energetic    
Vitamine şi minerale    
Esenţialul in rezumat   
 
Cele mai importante alimente   
Diversitatea ne îndeamnă să fim creativi  
Fructele şi legumele    
Cerealele   
Special: Campania „5 pe zi"    
Leguminoasele   
Carnea    
Menţiune specială: Fripturi la grătar bune la gust    
Peştele şi preparatele din peşte   
Crustacee, moluşte    
Ouăle    
Laptele şi produsele lactate    
Fructe cu coajă lemnoasă, grăsimi, uleiuri  
Băuturi    
Special: Cum să beţi in mod corect    
Cele 10 reguli ale Societăţii Germane pentru Nutriţie    
Esenţialul in rezumat
 
Alimentaţia în situaţii speciale
Hrănire adecvată in toate etapele vieţii
Alimentaţia în timpul sarcinii
Alimentaţia femeii care alăptează
Alimentaţia sugarilor şi a copiilor
Alimentaţia la vârste înaintate
Alimentaţia sportivilor
Vegetarienii
Posturi şi cure de detoxifiere
Esenţialul în rezumat

Alimentaţia în anumite boli
Când hrana te îmbolnăveşte
Obezitatea (adipozitatea)
Diabetul zaharat (Diabetes mdlitus)
Reumatismul (artrita reumatoidă)
Afecţiunile cardiovasculare (arteriosderoza)
Hipertensiunea (hitertonia)
Bolile canceroase (carcinom, tumori)
Special: în obiectiv fitonutrienţii
Alergiile şi intoleranţa alimentară
Esenţialul în rezumat

Reţete sănătoase
Hai să trecem la acţiune!
Micul dejun
Salate şi supe
Feluri principale
Deserturi

Anexe
Indice
Listă de reţete
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0449 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.