Cele 21 de legi supreme ale liderului - Respecta-le si oamenii te vor urma

Cele 21 de legi supreme ale liderului - Respecta-le si oamenii te vor urma
Preț: 39,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 298
Format: 13x20

DESCRIERE

Cele 21 de legi supreme ale liderului - Respecta-le si oamenii te vor urma - John C. Maxwell

 
Legea pragului limitativ
 
Abilitatea de leadership determină nivelul de eficienţă pe care îl are o anumită persoană

Adesea, în deschiderea conferinţelor mele, le vorbesc celor care mă ascultă despre Legea Pragului Limitativ, fiindcă îi ajută să înţeleagă cât de important este leadershipul.
 
Dacă reuşeşti să prinzi esenţa acestei legi, poţi observa cât de mare este impactul ei asupra tuturor laturilor vieţii. Legea Pragului Limitativ poate fi exprimată astfel: abilitatea de leadership determină pragul de eficienţă al unei persoane.
 
Dacă această aptitudine este mai slab conturată, atunci şi potenţialul este mai scăzut. Dacă este mai puternică, atunci şi eficienţa este mai mare.
 
De exemplu, dacă abilitatea ta de a conduce se situează undeva pe la nivelul 8, atunci nu poţi depăşi niciodată nivelul 7 din punct de vedere al eficienţei.
 
Dacă reuşeşti să conduci la nivelul 4, atunci eficienţa ta nu va depăşi nivelul 3. Abilitatea de leadership îţi determină întotdeauna eficienţa şi potenţialul impact asupra organizaţiei din care faci parte.
 
Voi exemplifica totul cu o poveste care ilustrează această lege. In anul 1930, doi traţi pe nume Dick şi Maurice s-au mutat din New Hampshire în California, în căutarea visului american.
 
De-abia ieşiseră de pe băncile liceului, iar în oraşul natal oportunităţile nu erau foarte...
 
...........
 
O NOUA OPORTUNITATE

Dorinţa celor doi de a avea succes era atât de mare încât au căutat permanent şi alte oportunităţi de afaceri. In 1937, au găsit în sfârşit ceva ce părea să funcţioneze.
 
Au deschis un mic restaurant de tip dri-ve-in în Pasadena, chiar la est de Glendale. Locuitorii din sudul Californiei ajunseseră să fie dependenţi de propriile maşini, fapt care începuse deja să fie asimilat de cultura şi afacerile americane.
 
Fenomenul restaurantelor drive-in apăruse la începutul anilor ’30 şi devenise din ce în ce mai popular.
 
In loc să ia cina într-un restaurant tradiţional, oamenii preferau să rină cu maşina în spaţii de parcare amenajate special în aer liber şi amplasate în jurul unui mic restaurant, unde comandau şi primeau masa pe tăvi aduse de chelneri.
 
Mâncarea era servită în farfurii de porţelan, iar vesela era din metal. Ideea se potrivea acelei perioade, în care totul se petrecea într-un ritm din ce în ce mai dinamic.
 
Micul restaurant al lui Dick şi Maurice a avut mare succes, aşa că prin anii ’40 s-au hotărât să-şi mute afacerea în San Bernardino, un orăşel în plină dezvoltare, populat în mare parte de clasa muncitoare, situat la 80 de kilometri de Los Angeles.
 
Au construit un complex mai mare şi şi-au extins meniul. Pe lângă hot-dog, cartofi şi shake-uri, au început să vândă şi friptură de vacă, sandvişuri cu porc, hamburgeri şi alte preparate. Afacerea a explodat.
 
Vânzările anuale au atins 200. 000 de dolari, profitul celor doi reprezentând 50. 000 de dolari - sumă care i-a propulsat în elita financiară a oraşului.
 
In 1948, intuiţia le spune că schimbarea pluteşte în aer, astfel încât aduc câteva modificări afacerii lor. Au eliminat locurile pentru maşini...
 
 
DIN CUPRINS:
 
Mulţumiri
Introducere

1. LEGEA PRAGULUI LIMITATIV    
Abilitatea de leadership determină nivelul de eficienţă pe care îl are o anumită persoană
Fraţii Dick şi Maurice McDonald au fost cât pe ce să trăiască visul american - fără să reuşească însă. in schimb, un tip pe nume Ray a izbutit, exact cu firma pe care ei au înfiinţat-o. Eşecul s-a datorat faptului că nu au ţinut cont de Legea Pragului Limitativ.
 
2. LEGEA INFLUENŢEI    
Adevărata unitate de măsură a leadershipului este influenţa - nici mai mult, nici mai puţin.
Abraham Lincoln şi-a început cariera de la gradul de căpitan, însă la sfârşitul războiului era doar soldat. Ce s-a întâmplat? Totul a fost pur şi simplu consecinţa Legii Influenţei.
 
3. LEGEA PROCESULUI    
Capacităţile de lider se dezvoltă in fiecare zi, nu într-o singură zi Theodore Roosevelt a contribuit la crearea unei puteri mondiale, a câştigat Premiul Nobel pentru Pace şi a devenit preşedinte al Statelor Unite. Insă nici măcar nu am fi auzit astăzi de el dacă nu ar fi respectat Legea Procesului.
 
............

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0388 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.