Cum sa formezi caracterul copiilor. Metoda responsabilitatii personale

Cum sa formezi caracterul copiilor. Metoda responsabilitatii personale
Preț: 24,95 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-6007-0
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 184
Format: 13x20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Cum sa formezi caracterul copiilor. Metoda responsabilitatii personale - John G. Miller, Karen G. Miller

 
De multe ori ii auzim pe parintii care se confrunta cu probleme intrebindu-se: „De ce copilul nu face ce-i spun eu?”, „Cind va invata sa ma asculte?”, „Oare va ajunge vreodata sa faca alegeri mai bune?”.
 
Asemenea intrebari arata ca parintii asteapta de la copiii lor sa identifice singuri modul in care pot sa evolueze si sa-si formeze caracterul.
 
Daca doriti sa aveti un copil echilibrat, capabil sa ia decizii corecte in ceea ce-l priveste, trebuie sa va implicati in fiecare etapa a dezvoltarii lui.
 
Povestile, strategiile si recomandarile prezentate in volum va ajuta sa deveniti „coechipieri” ai copilului dumneavoastra si sa-l invatati sa devina independent si responsabil...
 
Din carte:
 
... adevărul este că părinţii puternici îi susţin pe copiii lor, însă îi lasă să suporte consecinţele propriilor fapte şi „să îşi poarte singuri războaiele".
 
Ei, dacă băieţelul nostru de 3 ani este bruscat de unul de 4 ani în parc, intervenim. Aceasta nu este o situaţie în care să stăm să ne uităm, gîndindu-ne: Hmm, să vedem cum se descurcă.
 
Cu toate acestea, undeva, pe parcursul acestei călătorii, părinţii eficienţi încep să înţeleagă cînd să facă un pas în spate şi să îl lase pe copilul lor să greşească, să rezolve o problemă ori să facă faţă unei crize relaţionale.
 
Dacă nu facem asta, cum să crească? Părinţii eficienţi ştiu că eşecul este o componentă inerentă a procesului de creştere şi, uneori, îl lasă pe copilul lor să eşueze.
 
Există multe motive pentru care unii părinţi sînt permisivi cu copiii lor, dar ne vom concentra aici doar asupra soluţiilor, formulînd întrebări din spatele întrebărilor precum „Ce pot face ca să îmi ajut copilul să crească?" şi „Cum pot descoperi modalităţi de a-l susţine pe copilul meu fără să fiu permisiv?".
 
O cale sigură de a înceta să mai procedăm astfel este învăţînd să ne dăm seama de la o poştă cînd un copil inventează scuze.
 
Am vorbit despre ce înseamnă a fi un părinte care nu caută scuze şi despre a fi un exemplu de comportament pentru copiii noştri.
 
Mamele şi taţii nu trebuie doar să elimine scuzele din stilul lor de parenting şi să refuze să se complacă în învinovăţirea altora, ci nu trebuie să accepte nici scuzele inventate de copii.
 
De fiecare dată cînd acceptăm o scuză pe care ne-o serveşte copilul nostru, îl învăţăm să facă pe victima, să amîne ceea ce are de făcut şi să arate cu degetul spre alţii. Iar rezultatul nu este bun deloc: un tînăr care nu îşi asumă responsabilitatea pentru faptele sale şi refuză să accepte consecinţele acestor fapte.
 
Fiica noastră Jazzy este o elevă excepţională. In parte deoarece vrea să exceleze - şi de obicei reuşeşte. Atunci cînd a luat o notă mai mică la un test pentru clasa a VIII-a, primele cuvinte pe care le-a pronunţat au fost: „Testul ăsta n-a fost corect!".
 
Cand am întrebat-o ce vrea să spună cu asta, a răspuns: „Am crezut că profesorul o să ne dea alte subiecte, nu astea pe care le-a ales”.
 
Aşadar, fiindcă ea nu s-a pregătit cum trebuie pentru examen, este vina profesorului?...
 
 
CUPRINS:
 
Cuvînt înainte (Kristin E. Lindeen)   
 
    Responsabilitatea personală   
    Parentingul se învaţă    
    Intrebarea din spatele întrebării   
    ''De ce eu?"  
 
    Invaţă să meriţi    
    Nu te plînge!    
    Tergiversarea: prietena eşecului    
    Importanţa momentului prezent    
 
   ''Cine a făcut asta?"     
    Nu căuta scuze  
    Abdicarea părintelui  
    Sînt cu ochii pe noi    
 
    Nu uita niciodată cuvîntul eu   
    Viaţa este dreaptă   
    Modestia întrebaării din spatele întrebării    
    Fii prezent   
 
    Cum să devii un părinte puternic    
    Ocupă-te de lucrurile dificile!
 
...............
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0298 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.