Ghid terapeutic naturist - Retete de post

Ghid terapeutic naturist - Retete de post
Preț: 49,95 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 973-46-102-2-8
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 528
Format: 16x23,5

DESCRIERE

....''Ghid terapeutic naturist - Retete de post'' ...un adevarat ghid al sanatatii, cartea prezinta virtutile naturopatiei, urmarind in amanunt efectele benefice pentru organism ale unor plante, legume, cereale şi fructe ce se gasesc şi la noi in tara. In acelaşi timp, in structura cartii sint cuprinse peste 500 de retete culinare care pun in valoare calitatile alimentelor naturale. „Medicamentele naturii” ofera bolnavilor posibilitatea unei vindecari ce elimina riscurile efectelor secundare ale medicamentelor de sinteza. Principiile active din plante, legume, cereale, fructe dezintoxica organismul, purifica singele şi intaresc astfel sistemul imunitar, revitalizind intregul organism. Fragment din carte: ...renunţe la această masă decât în caz de post. Lipsa senzaţiei de foame dimineaţa este legată de obiceiul de a mânca mult seara târziu. De aceea, trebuie să ne obişnuim să servim o cină uşoară cu 3 h înainte de culcare, de exemplu, la ora 19. Masa de dimineaţă trebuie să fie bogată în glucide complexe, în primul rând fructe crude de sezon (indicat este un singur tip de fructe la o masă). Bine venită este şi salata de legume cu fulgi de cereale, seminţe oleaginoase, măsline dietetice etc. şi consumată cu pâine uscată graham, secară sau din fulgi de orez expandat. La acestea se pot adăuga lactate, iar în zilele care nu sunt de post, produse din peşte în cantitate de numai 20% (conform Ayurveda). Preparatele din cereale integrale care conţin hidraţi de carbon complecşi, de asemenea seminţele oleaginoase, nucile vor da energia necesară organismului. Această energie se va face resimţită pe tot parcursul zilei. Pe lângă energie, vom beneficia şi de o reducere a colesterolului. Cel mai indicat este ca dimineaţa, pe stomacul gol, să se consume fructe, după care nu se va consuma nimic minimum 1/2 h, când are loc digestia lor. Aceasta deoarece alimentele au timpi de digestie diferiţi. Astfel, zahărul din fructe trece direct în sânge din intestin, fără prelucrare. Fructele se digeră mai repede (30 minute) decât alte alimente (în special gătite - 3-7 h, salate de legume sau alte crudităţi a căror digestie durează 2 h) şi, pentru a se evita fermentaţia intestinală, se vor consuma fructele, nucile, separat (după unii autori, se poate face o excepţie cu rădăcinoasele dulci, precum morcovii). Fructele uscate (curmale, smochine, stafide) se digeră în maximum 1 h. După consumarea altor alimente decât fructe, trebuie să treacă 3-7 ore (ideal) înainte de a mânca fructe din nou. Dacă dorim o asociere, să ţinem cont de faptul ca fructele sau legumele crude să nu se asocieze cu lapte dulce, ci cu lapte acru (excepţie fac căpşunele, zmeura, afinele, murele, fragii). • Important este şi faptul că, între orele 7 şi 9, stomacul lucrează din plin, apoi face pauză 2 h. • Nu consumaţi prea multe prăjituri, deoarece, între orele 9 şi 11, splina şi pancreasul au maximum de randament, în timp ce stomacul se odihneşte. Se ştie că pancreasul controlează glicemia. în cazul în care consumaţi dulciuri multe, se ridică nivelul glicemiei, iar pancreasul, care va lupta să-l coboare, va obosi. CUPRINS: Cuvânt înainte ... 9 Introducere ... 13 PARTEA I Compendiu de cereale, condimente, fructe, legume, produse apicole şi peşte Cereale ... 44 Arpacaş ... 46 Grâu ... 47 Mei ... 51 Orez ... 52 Orz. Drojdie de bere ... 53 Ovăz ... 57 Porumb ... 59 Secară ... 61 Condimente ... 61 Anason ... 63 Ardei ... 64 Asmăţui ... 66 Busuioc ... 66 Cardamom ... 68 Ceapă ... 69 Chimen (Chimion) ... 73 Chimion ... 74 Cicoare ... 74 Cimbrişor ... 76 Cimbru ... 77 Coada-şoricelului ... 79 Coriandru ... 81 Cuişoare ... 82 Dafin ... 84 Fenicul ... 85 Ghimbir ... 86 Hrean ... 87 Ienibahar ... 90 Ienupăr ... 90 Izmă ... 92 Leurdă ... 95 Leuştean ... 96 Levănţică ... 97 Limba-mielului ... 97 Mac de câmp ... 98 Maghiran ... 99 Mărar ... 100 Muştar ... 101 Nucşoară ... 103 Oregano ... 105 Pătrunjel ... 105 Piper ... 109 Praz ... 110 Roiniţă ... 111 Rozmarin ... 112 Salcâm ... 114 Salvie ... 114 Sare ... 116 Schinduf ... 118 Scorţişoară ... 118 Susan ... 120 Şofran ... 121 Şovârf ... 121 Tarhon ... 123 Turmeric ... 124 Usturoi ... 124 Vanilie ... 129 Fructe ... 129 Afinul ... 134 Agrişul ... 136 Alunul ... 136 Ananasul ... 138 Arborele de cacao ... 139 Arborele de cola ... 140 Arbustul de cafea ... 140 Avocado ... 142 Bananierul ... 143 Caisul ... 144 Castanul ... 146 Căpşunul şi fragul ... 147 Cătina ... 149 Cireşul ... 152 Coacăzul ... 153 Coacăzul de munte ... 153 Merişorul ... 153 Coacăzul roşu ... 155 Coacăzul negru ... 155 Corcoduşul ... 157 Cornul ... 158 Curmalul ... 159 Dudul ... 160 Fisticul ... 161 Grapefruitul (grepfrutul) ... 161 Gutuiul ... 162 Kaki ... 163 Lămâiul ... 164 Mandarinul ... 166 Mango ... 166 Măceşul ... 166 Mărul ... 169 Măslinul ... 172 Migdalul ... 174 Murul ... 176 Nucul ... 177 Nuca de cocos ... 181 Papaierul ... 182 Păducelul ... 183 Părul ... 184 Piersicul ... 186 Pepenele ... 187 Pepenele verde ... 187 Pepenele galben ... 188 Portocalul ... 190 Porumbarul ... 191 Prunul ... 192 Rodia ... 193 Roşcovul ... 195 Seminţele oleaginoase ... 195 Seminţele de dovleac ... 195 Seminţele de floarea-soarelui ... 195 Seminţele de in ... 197 Smochinul ... 199 Socul ... 200 Vişinul ... 202 Viţa-de-vie ... 202 Strugurele ... 203 Mustul ... 205 Vinul ... 206 Stafidele ... 207 Zmeura ... 207 Legume şi zarzavaturi ... 208 Andive ... 211 Anghinare ... 212 Broccoli ... 213 Cartofi ... 214 Castravete ... 219 Ciuperci ... 220 Conopidă ... 221 Dovleac, dovlecel ... 222 Gulie ... 224 Hrişcă ... 224 Lăptucă, salată verde ... 226 Lobodă ... 227 Măcriş, ştevie ... 228 Măcrişul-iepurelui ... 229 Morcov ... 231 Nalbă ... 235 Nalba de cultură şi nalba de pădure ... 235 Nalba de grădină ... 235 Nalba mare ... 235 Nalba mică ... 235 Nalba creaţă ... 236 Nalba rotundă (sau caşul-popii) ... 236 Nap ... 236 Păpădie ... 237 Păstârnac ... 240 Podbal ... 241 Revent sau rubarbă ... 241 Rubarbă ... 242 Ridiche ... 243 Ridichea neagră ... 244 Ridichea roşie - de lună ... 244 Ridichea sălbatică ... 245 Roşie ... 245 Rucola ... 247 Sfeclă roşie ... 248 Spanac ... 250 Sparanghel ... 251 Susai ... 252 Topinambur ... 252 Ţelină ... 253 Untişor ... 256 Urzică ... 256 Varză ... 260 Varză albă crudă ... 260 Varză de Bruxelles ... 264 Varză roşie ... 264 Varză creaţă ... 264 Vânătă ... 264 Leguminoase ... 265 Bame ... 266 Bob ... 266 Fasole ... 267 Fasole verde ... 267 Fasole boabe ... 268 Fasole soia (sau soia) ... 270 Linte ... 273 Lucerna ... 274 Mazăre ... 276 Năut ... 277 Produsele stupului ... 278 Generalităţi ... 278 Apilarnil ... 281 Ceară ... 282 Căpăcitură şi faguri ... 283 Lăptişor de matcă ... 284 Miere ... 286 Păstură ... 291 Polen ... 293 Propolis ... 295 Venin de albine ... 299 Peşte ... 300 Afecţiuni şi tratamente ... 303 Aparatul circulator ... 303 Aparatul digestiv ... 307 Aparatul genital ... 311 Aparatul locomotor ... 313 Aparatul respirator ... 315 Aparatul urinar ... 317 Glande endocrine ... 319 Organe de simţ ... 321 Piele, păr, unghii ... 323 Traumatisme ale pielii ... 326 Urechea (auzul şi echilibrul) ... 328 Sistemul nervos ... 328 Cancer ... 331 Imunitate ... 332 îmbătrânire ... 332 Radioactivitate ... 333 SIDA ... 333 PARTEA A II-A Listă cu măsuri şi greutăţi utile Capitolul I. Reţete pentru oameni bolnavi Aperitive 339 Băuturi ... 363 Dulciuri ... 364 Mâncare cu cereale ... 382 Mâncare cu legume sau fructe ... 395 Mâncare cu leguminoase ... 409 Preparate din peşte ... 420 Salate ... 429 Sosuri ... 451 Borşuri, ciorbe, supe ... 456 Capitolul II. Refete pentru oameni sănătoşi Aperitive ... 475 Băuturi ... 484 Dulciuri ... 487 Mâncare cu legume ... 518 Mâncare cu leguminoase ... 533 Preparate cu paste făinoase ... 536 Preparate din peşte ... 543 Salate ... 546 Sosuri ... 556 Borşuri, ciorbe, supe ... 561 Sinteză a combinării alimentelor pentru o bună digestie ... 565 Bibliografie selectivă ... 569 Indice de reţete ... 571 Autor: Speranta Anton

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0389 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.