Mierea, alimentul complet. Ghid de sanatate pentru consumatori si informatii utile pentru apicultori

Mierea, alimentul complet. Ghid de sanatate pentru consumatori si informatii utile pentru apicultori
Preț: 31,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 127
Format: 14x20
Categoria: Apicultura

DESCRIERE

Mierea, alimentul complet. Ghid de sanatate pentru consumatori si informatii utile pentru apicultori - Ioana Tudor... pe langa proprietatile antiseptice, mierea s-a dovedit un remediu extrem de eficient in tratarea cancerului, bolilor cardiovasculare si neurodegenerative, precum si in cazul tratamentelor antiimbatranire. - In scop profilactic, se prepara un amestec de miere, suc de ceapa si de hrean, in cantitati egale. Din acest amestec se ia cate o lingura, de trei ori pe zi, inainte de masa. - In caz de raceli, mierea (se recomanda mai ales cea de tei) se va lua, de asemenea, cu lapte cald (o lingura de miere la un pahar de lapte), cu suc de lamaie (sucul de la jumatate de lamaie la 100 g miere). - Pentru bolnavii de TBC, se recomanda mierea cu lapte, sau cu diferite grasimi (unt, untura de gasca) si aloe: 100 g miere, 100 g unt, 100 g untura de gasca, 15 g aloe si 10 g cacao se pun pe foc, fara a fierbe insa. Se va lua cate o lingura din acest amestec, cu un pahar de lapte cald, de doua ori pe zi. Astfel de informatii, dar si multe alte sfaturi utile veti putea gasi in prezenta lucrare scrisa de D-na Dr. Ing. IOANA TUDOR. Cuprins: Introducere Capitolul 1. Mierea. Notiune si istorie 1. 1. Ce este mierea? 1. 2. O scurta istorie Capitolul 2. Tipuri de miere Capitolul 3. Compozitia mierii Capitolul 4. Proprietatile farmacologice ale mierii 4. 1. Actiunea terapeutica a mierii 4. 2. Mierea ca tratament Capitolul 5. Recomandari privind administrarea mierii Capitolul 6. Alegerea si cumpararea mierii Capitolul 7. Falsificarea mierii Capitolul 8. Administrare, pastrare, limitari si contraindicatii 8. 1. Reguli generale de depozitare 8. 2. Reguli de administrare "in timpul mesei” 8. 3. Contraindicatii 8. 4. Limitarile folosirii mierii 8. 5. Cata miere trebuie sa consumam zilnic? Capitolul 9. Mierea toxica 9. 1. Ce este mierea toxica? 9. 2. Simptome de otravire Capitolul 10. Fagurii de miere 10. 1. Ce sunt fagurii de miere? 10. 2. Tipuri de faguri Capitolul 11. Retete cu miere 11. 1. Retete cu miere pentru sanatatea copiilor (Retete recomandate pentru copii in varsta de peste 3 ani) 11. 2. Retete cu miere pentru sanatatea adultilor 11. 3. Mierea in cosmetica 11. 4. Bauturi pe baza de hidromel si miere Bibliografie

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0315 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.