Ospitalitatea in turismul romanesc. Secolele XIX-XX-XXI. Vacante placute in statiunile din Romania - Stere Stavrositu

Ospitalitatea in turismul romanesc. Secolele XIX-XX-XXI. Vacante placute in statiunile din Romania - Stere Stavrositu
Preț: 69,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 495

DESCRIERE

Ospitalitatea in turismul romanesc. Secolele XIX-XX-XXI. Vacante placute in statiunile din Romania - Stere Stavrositu ...despre "industria ospitalitatii' s-a scris relativ putin, la noi, in ultimele decenii. Cine isi mai gaseste timp, in zilele noastre, pentru o astfel de nobila indeletnicire? Cine altul decat dl. profesor Stere Stavrositu, neobosit, la cei peste 70 de ani ai sai, la fel de sprinten ca acum un sfert de secol, cand I-am cunoscut. Pe atunci. Dl. Stavrositu lucra la Centrala de turism O.N.T. .Litoral". iar eu eram tartar economist stagiar la fosta Intreprindere de Hoteluri si Restaurante Manqalia, Am avut placerea de a lucra lmpreuna, intr-o echipa de speclalisti care efectuau experimentele practice in vederea editarii unei noi editii a retetarului de preparate culinare ce avea sa apara, in anii '80, la Centrala ONT Litoral. L-am regasit, mai tarziu, ca profesor la Colegiul Comercial Carol I Constanta, admirandu-i pasiunea cu care ii invata pe elevii sai tainele gastronomiei si, mai ales, tehnica servirii in unitatile de alimentatie publica. A fost atat de mult apreciat de conducerea liceului incat, dupa pensionare, a fost rugat sa-si constituie activitatea inca trei ani. L-am invitat apoi, pe dl. Profesor Stavrositu, sa ni se alature celor care am infiintat, in cadrul Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta, un Centru de Formare a Resurselor Umane in Turism, iar dl Profesor a acceptat cu entuziasm sa participe la cursurile de formare a formatorilor si apoi, sa predea materii de specialitate pentru mai multe promotii de absolventi ai cursurilor de formare sau perfectionare in meserii precum cele de ospatar sau bucatar. In ultimii ani, am avut placerea de a fi prezent la mai multe lansari oficiale ale cartilor publicate de dl. Profesor Stavrositu. I-am apreciat de fiecare data, puterea de rnunca, darzenia, meticulozitatea in a aseza pe hartie cat mai multe dintre tainele "Artei serviciilor" in domeniul alimentatiei publice. Desi a implinit o respectabila varsta, nu m-as mira catusi de putin ca dl. Stavrositu sa ma invite si peste 10 ani la lansarea unor noi carti pe care mai are inca, de gand, sa Ie scrie. Cartea de fata are insa, ceva special, fata de cele 15 sau 16 (cine mai stie exact cate au fost?) pe care autorul le-a scris pana in prezent. Dl. Stavrositu a deprins si gustul cercetarii arhivelor si a depus un efort remarcabil in a descoperi istoria ospitalitatii din Romania, cu precadere, a celei dobrogene. Un alt autor ar fi publicat doua, daca nu trei lucrari distincte, din materialul adunat pentru aceasta carte. Pentru ca dl. profesor Stavrositu nu s-a multurnit sa includa in acesta lucrare doar istoria ospitalitatii, ci a mai adauqat o ultima parte, a patra, care poate fi considerate o sinteza a unor carti pe care le-a publicat anterior, de tehnica servirii consumatorilor. Ii adresez sincere felicitari autorului, pentru aceasta lucrare si nu pot decat sa-i urez multa sanatate si putere de munca pentru a mai putea scrie si alte carti.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0326 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.