25 de grame de fericire - Cum iti poate schimba un pui de arici viata

25 de grame de fericire - Cum iti poate schimba un pui de arici viata
-20%
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 200
Format: 13x20
Preț: 24,00 RON
30,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

25 de grame de fericire. Cum iti poate schimba un pui de arici viata (Massimo Vacchetta)

 
"Ai putea sa te ocupi de el doua zile?” Asa incepe prietenia dintre Massimo, un medic veterinar, si un mic arici orfan. Puiul de arici nu are mai mult de citeva zile, e in intregime rozaliu si poarta pe spate o coroana de ace albe si moi, cam zbirlite. Cintareste doar 25 de grame si plinge incetisor: ii e foame sau frig, ori poate se simte singur. Iar plinsul acela, atit de deznadajduit, il imblinzeste pe Massimo, il face sa-si uite apatia si tabieturile...
 
Din carte:
 
... de obicei, contaminarea se face ingerând diverse tipuri de melci infestaţi.
 
Gazda şi parazitul pot convieţui fără probleme, dar dacă ariciul se îmbolnăveşte sau este slăbit, Crenosoma tinde să preia controlul şi să provoace o afecţiune respiratorie gravă.
 
Iată de ce ariciul nu intrase în hibernare. Sau poate intrase, dar apoi se trezise din cauza tusei ori pentru că se simţea rău. Am început imediat tratamentul, însă continua să nu mănânce. Cineva mi-a sugerat să-l numesc Trilly.
 
Nu-mi amintesc cine, dar de data aceea nu Greta a ales numele noului arici. „Trilly" îmi plăcea. Mă ducea cu gândul la sunete dulci, la imagini de basm. Mi se părea frumos. Era sâmbătă seara şi trebuia să ies cu nişte prieteni. în schimb, m-am aşezat în faţa ariciului şi m-am apucat să-i vorbesc:
 
— Trilly, în seara asta toţi ies să se distreze. OK? însă eu o să rămân aici cu tine, să-ţi ţin de urât, să încerc să te ajut. OK? Dar trebuie să-mi faci o favoare: trebuie să mănânci. OK?
 
El mă privea. Când spuneam „OK?" părea chiar mai atent. Poate că schimbarea tonului îl făcea mai atent. I-am pregătit un amestec special. Am muiat o mână de boabe pentru pisoi cu puţină apă.
 
Apoi am adăugat un vârf de lingură de mousse de carne pentru pisici. Am pus amestecul în blender, diluându-l cu un strop de apă, cât să se transforme într-o pastă moale, şi am turnat şi câteva picături de vitamina B.
 
Am aspirat totul cu o seringă mică fără ac. Ariciul mi-a întors spatele, eu i-am pus seringa la gură. Imediat şi-a răsucit capul în partea opusă. I-am pus din nou seringa lângă gură.
 
Acest du-te-vino al căpşorului urmărit de seringă s-a repetat de cel puţin douăzeci de ori. încolo-încoace, încolo-încoace. Până ce... Până ce, în acest vârtej de răsuciri, fără să vreau, l-am stropit cu puţină mâncare pe botişor.
 
Atunci Trilly şi-a oprit căpşorul şi a început să-şi lingă mustăţile: acum plescăia din limbă, scoţând întruna un fel de cic cic. Amestecul meu îi plăcuse. Stătea tot cu spatele, dar acum botişorul îi era întors spre mine.
 
Ochii îi erau mai vioi. Parcă îmi cerea mâncarea aceea. Am apăsat pistonul uşurel. Trilly a mâncat. Şi-a mâncat. Nu-l sileam, doar îl secondam.
 
Oare vorbele mele avuseseră succes sau fusesem apreciat ca maestru bucătar de cinci stele pentru arici? Lăsând gluma la o parte, probabil îşi făcea efectul tratamentul cu antibiotic, dar - să-mi fie îngăduit s-o spun - păpica pe care o pregătisem era delicioasă!..

 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Literatura pentru copii

Created in 0.0547 sec