4 ore, Chef: Cea mai simpla cale spre a gati ca un profesionist, a invata orice si a duce o viata buna - Timothy Ferriss
Preț: 148,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor: Timothy Ferriss
ISBN: 978-606-913-796-3
Editura: Act si Politon
Anul publicării: 2021
Pagini: 688
Format: 17X24
Categoria: Literatura motivationala
DESCRIERE
4 ore, Chef: Cea mai simpla cale spre a gati ca un profesionist, a invata orice si a duce o viata buna - Timothy Ferriss
ORA 12, RESTAURANTUL RIVERPARK, ÎN CALITATE DE INVITAT
— Nu are gust de ghindă? Avea. Porcul din rasa mangalița asezonat cu ghindă avea doar gust de ghindă. Era limpede ca lumina zilei: mestecai până îți cădeau dinții o surcea de șuncă afumată.
Norii s-au risipit, iar farfuriile noastre au fost scăldate de lumina soarelui. Sprijinindu-mi coatele de masa din lemn de tec, m-am uitat spre East Rivers. Brunch-ul de duminică la intersecția dintre First Avenue și Strada 29 era un început pitoresc.
Beam un vin alb din struguri albariño împreună cu doi prieteni: Josh Viertel, pe vremea aceea președintele Slow Foods USA, și patronul seriei de restaurante „Z”*, pe care îl ajutasem să treacă peste sevrajul de cafeină cu o săptămâna în urmă.
I-am dat un cocteil de L-tirozină și, drept răsplată, el și Josh mă inițiau în tainele lumii culinare.
— Încearcă Bocuse d’Or. E olimpiada gătitului.
— Dacă te interesează o poveste cu adevărat amuzantă, n-ar trebui s-o ratezi pe cea în care Thomas Keller, în calitate de martor expert într-un proces, a analizat un ou prăjit ca probă.
— Vizitează Craft într-o zi. Pereții sunt acoperiți în piele pentru acustică. Pielea distribuie zgomotul către colțurile din față și din spate, acolo unde se află băile, nu sălile de masă.
— Știai că sauté vine de fapt din franțuzescul „a sări”? Pentru a deprinde tehnica adecvată, poți să pui boabe de fasole uscată într-o tigaie și să imiți mișcarea asta, în timp ce îngenunchezi pe covor... Au urmat demonstrațiile. Totul era nou. Niciodată nu gătisem cu succes până atunci, și acesta era motivul pentru care mă aflam acolo: ca să învăț...
CUPRINS:
Pe umerii giganților
Cum să folosești această carte: confesiuni, promisiuni și calea către 20 de milioane
Meta-învățare
„Bill Gates intră într-un bar...”: puterea neobișnuitului
DECONSTRUCȚIA: Explorarea marelui necunoscut
TEMĂ: Să înveți să „guști”
SELECȚIA: 80/20 și DME
SUCCESIUNEA: Magia comenzii corecte
MIZELE: Recompensă și pedeapsă
COMPRIMAREA: Fițuici bune la orice
FRECVENȚĂ: Cum să comprimi șase luni de școală culinară în 48 de ore
CODAREA: Cum să faci să reziste ideile alunecoase
...
...
Accesul clienţilor
-Cărţi noi
-Promo
-Asistenţă online
-Suntem deconectați |
RECENZII