A fost doar ciumă - Ludmila Ulițkaia

A fost doar ciumă - Ludmila Ulițkaia
Preț: 25,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-779-786-2
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 120
Format: 13x20

DESCRIERE

A fost doar ciumă - Ludmila Ulițkaia

 
Fragmente:
 
... in cuşetă sunt patru persoane. Rudolf ivanovici stă cu şuba pe umeri lângă uşă; lângă el, în dreptul măsuţei, stă un bărbat solid, cu mutra ţeapănă, puţin strâmbă şi teşită; vizavi de el, o femeie frumoasă, cu cozile strânse sus, în creştetul capului: e fardată, elegantă, îşi aranjează mâncarea pe măsuţă.
 
În faţa lui Rudolf stă un tânăr, aduce întru câtva cu un flăcău de la ţară, e dezgheţat şi guraliv.
 
— aşa, acum e cu totul altceva! zice femeia. Îmi place ca totul să fie aranjat frumos, să arate bine.
 
În ziua de azi nimeni nu mai ştie cum să aranjeze masa, mie îmi place ca fiecare lucru să fie aşezat la locul lui – furculiţele, lingurile, farfuriile, şerveţelele… admiră încântată salamul tăiat în bucăţi egale şi feliile de pâine aşezate ordonat. Bărbatul cu faţa Turtită o urmăreşte cu interes.
 
Tânărul continuă tema discuţiei începută de ceva vreme:
 
— aşa că i-am trimis o scrisoare, Ludmila Ignatievna, şi acum aştept să văd dacă-mi răspunde sau nu. nu glumesc, e academician! ai noştri de la institutul de agronomie… a tunat şi i-a adunat – nici un ajutor de la ei, nimic…
 
— Luaţi de mâncaţi, hai! le propune Ludmila ignatievna. Bărbatul cu faţa Turtită ia un sandviş. Tânărul, trăncănind întruna, întinde şi el mâna.
 
— am hotărât de capul meu, pe riscul meu. Le-am luat la mine în magazie şi am început să le educ, să le-nvăţ încetinel cu frigul. sunt la a treia generaţie...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0336 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.