Afinarea. Arta innobilarii branzeturilor - Volker Waltmann

Afinarea. Arta innobilarii branzeturilor - Volker Waltmann
Preț: 29,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 192
Format: 13x20

DESCRIERE

Afinarea. Arta innobilarii branzeturilor - Volker Waltmann

 
BAZELE AFINĂRII
Lăsaţi doar profesioniştii să îşi facă treaba sau doriţi să vă implicaţi activ şi să deveniţi afinator? Dumneavoastră decideţi cât de departe vreţi să ajungeţi cu brânza dumneavoastră. Cu ceva timp şi experienţă creşte probabil şi cheful pentru mai mult.
 
Pasul 1: Afinare minimă, savurare maximă
Nu doriţi să faceţi ceva greşit şi doriţi să savuraţi brânza în punctul său optim? Atunci procedaţi după cum urmează:
Evitaţi transporturile prea lungi la temperaturi ridicate.
Lăsaţi brânza în hârtia pentru împachetat brânză, în care a fost livrată sau în hârtie pentru alimente şi nu o păstraţi mai mult de 3 zile în compartimentul pentru legume al frigiderului dumneavoastră. Poate fi păstrată în acest mod simplu şi pe perioade mai lungi, cel mai bine este să întrebaţi afinatorul sau furnizorul de brânzeturi.
Informaţii despre degustarea optimă găsiţi în capitolul Prezentare şi capitolul Asociere începând cu pagina 139.
 
Pasul 2: depozitare mai îndelungată
Doriţi să depozitaţi brânza o perioadă mai îndelungată? Dacă trebuie să o păstraţi 1-2 săptămâni, respectaţi în principiu punctele de mai sus pentru un consum rapid şi informaţi-vă referitor la:
Timpii şi condiţiile de depozitare începând cu pagina 84.
Inamicii şi pericolele mucegaiului începând cu pagina 21.
Fiecare brânză este diferită. Dacă nu aveţi prea multă experienţă, infor-maţi-vă de la comerciantul de brânzeturi despre posibilităţile de depozitare.
 
Pasul 3:
Depozitarea îndelungată şi maturarea - afinarea uscată
Dacă doriţi să însoţiţi brânza în călătoria gustului către gradul perfect de rafinare, trebuie să o lăsaţi puţin să „locuiască la dumneavoastră" în aşa fel încât să se modifice aspectul şi gustul.
 
Puteţi procura o brânză tânără care nu este încă maturată. Se poate folosi  o brânză moaie cu miez
Depozitaţi-o în compartimentul pentru legume din frigider sau în beci la  umiditate a aerului mai mare de 90 %în hârtie pentru împachetat brânza şi trăiţi modificările zi de zi. Ca alternativă, brânza se poate lăsa să „hiberneze" (pg. 85). Ocupaţi-vă de tânăra fiinţă şi asiguraţi-vă prin răsucire, întoarcere şi periere că bacteriile au un mediu propice cu suficient aer şi suficientă umiditate.

Citiţi totul despre gradele de maturare şi afinarea uscată (pagina 84). Pentru unele sortimente de brânzeturi poate fi necesară o afinare umedă
    - de ex. cu apă cu sare - pentru ca brânza să nu se usuce excesiv (pagina 98).

 Iată de ce aveţi nevoie:
o sursă de roţi de brânză sau brânză nematurată
pentru a lăsa brânza să hiberneze, eventual, un compartiment super-fresh în frigider cu o temperatură mai mică de 5°C eventual, o perie curată, în funcţie de sortiment
eventual, o cârpă curată şi saramură împotriva uscării excesive.

Pasul 4:
Modificarea aromelor* afinarea uscată, umedă sau extremă Doriţi să faceţi un pas mai departe şi să extindeţi varietatea de arome a brânzei dumneavoastră? Acumulaţi cunoştinţele necesare despre afinare  începând cu pagina 97 şi utilizaţi reţetele descrise începând cu pagina 105  pentru toate cele opt grupe de brânzeturi...
 
DIN CUPRINS:
 
Scena brânzeturilor astăzi  
Diversitate din trecut şi din prezent   
Stabilirea tendinţelor referitoare la arome  

Brânza şi sănătatea    
Călătorie în lumea brânzeturilor    
Ingrediente de bază - diferenţe de bază    
Origine, stil şi înnobilare    
Ce este brânza bună?    
Opt grupe - opt lumi ale delicateselor    
Brânza proaspătă    
Brânza moale cu mucegai alb exterior    
Brânza cu mucegai roşu    
Brânză semitare    
Brânza tare        
Brânza de capră    
Brânza de oaie    
Brânza cu mucegai albastru    
Cum se poate deveni afinator?    
De ce ai nevoie pentru a fi afinator?    
Cu lucrări de precizie către brânza Waltmann
Afinarea în bucătărie şi în beci    
Varietatea afinărilor    
Bazele afinării    
Depozitarea corespunzătoare şi afinarea uscată
Afinarea umedă acasă    
Rafinarea extremă acasă    
Idei şi reţete    
Brânză proaspătă fără formare a crustei    
Desert cu brânză dulce    
Brânză proaspătă cu trufe    
Brânză proaspătă cu boabe de muştar zdrobite.
Cremă toscană    
Brânză intensă cu ulei din ierburi aromatice    
Brânza proaspătă cu formare de crustă    
Brânza moale cu mucegai exterior alb
 
...........
.........
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0357 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.