Ajuta-l sa scrie si sa citeasca! Ghidurile Usborne pentru parinti

Ajuta-l sa scrie si sa citeasca! Ghidurile Usborne pentru parinti
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 96
Preț: 29,90 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Ajuta-l sa scrie si sa citeasca! Ghidurile Usborne pentru parinti - Fiona Chandler

 
Pentru viitorul succes al copilului (la școală și în societate), puține lucruri sunt mai importante decât dobândirea deprinderilor de a citi și a scrie corect.
 
Dar, oare, de la ce vârstă trebuie să încerce un părinte să îl împrietenească pe cel mic cu lumea cărților? E posibil ca învățarea cititului și a scrisului să devină distractivă? Până la ce vârstă trebuie să i se citească micuțului?
 
Din carte:
 
Cum „să discuți” cu un bebeluș
 
Încă de la naștere, bebelușii au capacitatea de a asculta și de a comunica. De fapt, cercetările arată că ei pot auzi și recunoaște vocea mamei lor, încă din perioada intrauterină. Poate părea ciudat să vorbești cu cineva care nu are cum să-ți răspundă, dar bebelușul va fi încântat să îți audă vocea – și va învăța să vorbească ascultându-te.
 
„Discuțiile” purtate cu nou-născuții îi ajută să învețe ritmul vorbirii și tiparele lingvistice. Așa că încearcă să-i vorbești sugarului cât mai des.
 
Este de folos să i te adresezi pe un ton normal și să menții contactul vizual cu copilul, când îi vorbești. Adesea, oamenii folosesc un ton pițigăiat sau o voce cântată, dar studiile demonstrează că micuții preferă să li se vorbească într-un mod simplu, firesc.
 
Activitățile zilnice, cum ar fi îmbrăcarea, hrănirea, schimbarea sau îmbăierea oferă momente oportune pentru „a sta de vorbă” cu bebelușul.
 
Pe parcursul zilei, povestește-i ce faci și ce urmează să se întâmple („Este timpul să faci baie. Hai să dăm jos tricoul!”). Legând astfel descrierea de acțiuni, îl vei ajuta pe copil să înțeleagă sensul cuvintelor.
 
Poți vorbi cu bebelușul despre orice vede, aude sau atinge pe parcursul unei zile...
 
 
CUPRINS:
 
Introducere
 
Bebeluși și copii mici (0 – 2½ ani)
 
Cum „să discuți” cu un bebeluș
Învățăm să vorbim
Primele cărți
 
Primele semne grafice Preșcolari (2½ – 4 ani)
 
Vorbiți, vorbiți, vorbiți!
Învățăm să ascultăm
Învățăm să privim
Înapoi la cărți!
O întreagă lume pe hârtie
Jocuri cu sunete
Învățăm literele
Suntem pregătiți pentru a scrie
 
............
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0585 sec