Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel

Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel
-20%
Preț: 23,96 RON
29,95 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 200
Format: 13x20

DESCRIERE

 Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel - Ion Dichiseanu

 
... la jumatatea anilor ’60, Ion Dichiseanu o cunoaste la Festivalul de Film de la Beirut pe Sara Montiel, actrita si cintareata celebra in acea vreme, si se indragosteste de ea la prima vedere.
 
Dupa putin timp, cind Sara ajunge la Bucuresti pentru a sustine o serie de concerte, vrea sa-l intilneasca.
 
Asa incepe povestea lor de iubire. Ea ramine o perioada in Romania si il insoteste peste tot, in restaurantele si cluburile din Bucuresti, la teatru sau la filmari, dar si in excursii prin tara...
 
Fragmente:
 
... Juan - aşa-mi spunea el -, doamna Sărita Montiel are plăcerea, având în vedere că este ultima seară, să te invite la masă la Athénée Palace.
 
Am fost foarte emoţionat de această invitaţie.
 
După asta, ei s-au dus să se schimbe. Iar eu mă gândeam dacă să-i mai iau flori sau nu, dat fiind că seară de seară îi dădusem câte un trandafir roşu.
 
Mă temeam să nu fiu cumva penibil. Am fugit toată viaţa de ridicol; m-a urmărit mereu această teamă de a nu fi penibil. Cu măsură am fost toată viaţa. Nu am fost obraznic, eram destul de retras.
 
Cu aceste frământări în minte şi în suflet, ne-am întâlnit în hol şi am plecat împreună spre Athénée Palace.
 
Acolo, ca de obicei, era foarte multă lume adunată, aşteptând s-o vadă şi să-i ceară autografe, eventual să facă şi o poză - cei mai norocoşi.
 
Ce mai, baie de mulţime, ca de obicei...
 
Cum s-a întâmplat şi la intrarea de la Sala rulatului, care a fost arhiplină la toate concertele pe care le-a susţinut...
 
…………
 
... de fapt, văzusem asta mereu, dar abia în ultima seară parcă am realizat cu adevărat dimensiunile acestui fenomen.
 
Pe unde trecea, era însoţită de un cordon de miliţieni, până intram în maşini. Aveau loc chiar şi altercaţii între miliţieni şi mulţime, oamenii se îmbulzeau, se îmbrânceau să pună mâna pe ea, s-o atingă măcar cu un vârf de deget.
 
Erau femei - da, femei, nu bărbaţi -care se înghesuiau să-i sărute mâna. In această atmosferă îmi era foarte greu să gândesc, să cred că eu, Ion Dichiseanu, actorul dintr-o ţară comunistă, aş fi putut ajunge la o asemenea divă, cunoscută şi adulată în toată lumea.
 
Cu toate acestea, nu mă puteam împiedica să visez... Mă scuturam însă repede şi-mi spuneam că nu-i decât un vis.
 
Când am ajuns la restaurant, aceeaşi mulţime nebună, acelaşi cordon de miliţieni...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0381 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.