America de peste pogrom - Cătălin Mihuleac

America de peste pogrom - Cătălin Mihuleac
-10%
Preț: 26,10 RON
29,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-50-6952-0
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 264
Format: 13X20

DESCRIERE

America de peste pogrom - Cătălin Mihuleac

 
... la recepţia Hotelului Unirea, mi se zice să urc. Etajul zece, cioc-cioc. Nu răspunde nimeni. Crăcănez uşa. Un zgomot de şuvoi trădează un trup sub duş. Americani cu punctualitate românească. Puteau fi duşaţi până acum.
 
Remarc o siluetă la geam. Priveşte în jos, de la etaj, oraşul ţesut ca o ie moldovenească. Se întoarce pe neaşteptate, mă măsoară cu doi ochi roşii ca de plâns. S-o fi certat cu copilul sau are conjunctivită. Îşi ascunde jena sub o tuse scurtă.
 
—    Tu eşti ghidul nostru, aşa-i?! Ben, da’ ieşi odat’ de sub duşu’ ăla nenorocit!
 
Îmi întinde mâna cu brăţara inclusă:
 
—    Dora Bernstein. Zi-mi Dora.
 
—    Sânziana Stipiuc. Spuneţi-mi Sânziana.
 
—    OK, Suzy.
 
Costum bej, pantofi pentru monturi dureroase. Colier, cercei şi inel. Câteva lebede din specia Swarovski plutesc pe balta de aur alb. Buze groase, mari înghiţitoare de ruj, dau drumul unui surâs ironic permanent.
 
Nas lungit cu fineţe, santinelă a feţei. Păr scurt, prea blond pentru a fi adevărat. Ah, genul ăsta de bătrâne! Care cred că părul scurt şi vopsit le întinereşte. Dimpotrivă. E acelaşi efect ca la femeile cu picioare scurte, cocoţate pe tocuri. Cu cât tocurile sunt mai înalte, cu atât cocoţatele mai scunde par.
 
Ben se îndură şi iese din baie. Nu înconjurat de prosop, cum mă aşteptam. Ginşi albi, cămaşă bleu cu guler din blană de aparat foto. În picioare, mergători de firmă. Pe nas, ochelari Ray-Ban. O fi soare în baie. Oricum, tare tipul. Cu stofă americană de şarm.
 
Păcat de părul roşcovănit cu vopsea. Bine se spune despre copii că îşi imită părinţii. Îşi vopseşte mă-sa părul, hop şi el! Bărbaţii cu părul pictat sunt şi mai înduioşători ca babele pictate...
 
CUPRINS:
 
Prolog

PARTEA ÎNTÂI
Bernstein înseamnă chihlimbar Jacques Oxenberg, ginecologul cu degete beethoveniene

PARTEA A DOUA
La Hollywood nu sunt legionari Americanul, cel mai bun prieten al omului

PARTEA A TREIA
Ziua când pier răţuştele galbene din cauciuc Stalin înmulţit cu Hitler la puterea Mao

PARTEA A PATRA
Noiembrie fără Joe Noiembrie cu Joe

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0355 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.