Amnistia, esalonarea si medierea fiscala

Amnistia, esalonarea si medierea fiscala
Preț: 37,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-8792-39-2
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 280
Format: 15x21

DESCRIERE

Amnistia, esalonarea si medierea fiscala 

 
Procedura aplicată de organul fiscal competent în vederea soluţionării cererii de restructurare a obligaţiilor bugetare

(1)    Debitorul depune la organul fiscal competent solicitarea de restructurare a obligaţiilor bugetare, împreună cu planul de restructurare şi testul creditorului privat prudent.

(2)    După primirea cererii, organul fiscal competent analizează solicitarea debitorului şi întocmeşte un referat prin care verifică condiţiile prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a), b) şi f) şi la art. 5 alin. (3) din ordonanţă, conform modelului prevăzut în anexa nr. 4. Din punctul de vedere al posibilităţii acordării eşalonării la plată, organul fiscal verifică toate condiţiile prevăzute de art. 186 din Codul de procedură fiscală. In ceea ce priveşte condiţia prevăzută la art. 186 alin. (1) lit. a) din Codul de procedură fiscală referitoare la dificultatea generată de lipsa temporară de disponibilităţi băneşti şi capacitatea financiară de plată pe perioada de eşalonare la plată, aceasta se analizează prin raportare la disponibilităţile băneşti ale debitorului aşa cum rezultă din planul de restructurare pentru întreaga perioadă propusă în plan, în raport cu tipul de eşalonare la care s-ar încadra acest debitor, respectiv cu graficul de eşalonare posibil de întocmit. Se consideră că debitorul nu poate accesa eşalonarea la plată reglementată de Codul de procedură fiscală, dacă disponibilităţile băneşti ale acestuia, aşa cum sunt ele prezentate în planul de restructurare pe perioada respectivă, nu permit susţinerea unei eşalonări la plată potrivit Codului de procedură fiscală. în cazul debitorilor care au beneficiat de eşalonarea obligaţiilor bugetare, potrivit Codului de procedură fiscală, care şi-a pierdut valabilitatea şi pentru care nu se mai poate acorda o nouă eşalonare, potrivit condiţiilor de acordare stabilite de Codul de procedură fiscală, nu mai este necesară verificarea condiţiei prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a) din ordonanţă...
 
CUPRINS:
 
CAPITOLUL I Instituirea unor măsuri de restructurare a obligaţiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018 în cazul debitorilor care au datorii în cuantum mai mare sau egal cu suma de un milion lei
 
Instituirea posibilităţii restructurării obligaţiilor bugetare 1 Condiţii pentru a beneficia de restructurarea obligaţiilor bugetare 2 Notificarea privind intenţia de restructurare a obligaţiilor bugetare 3 Conţinutul planului de restructurare 4 Solicitarea de restructurare a obligaţiilor bugetare 5 Modul de soluţionare a cererii 6 Regimul de monitorizare şi supraveghere a debitorului 7 Prevederi speciale privind stingerea obligaţiilor bugetare administrate de organul fiscal central 8 Condiţii pe perioada de derulare a planului de restructurare 9 Modificarea planului de restructurare 10 Modificarea deciziei de înlesnire la plată în perioada de valabilitate a înlesnirii 11 Accesorii 12 Eşecul planului de restructurare 13 Menţinerea înlesnirii la plată 14 Suspendarea executării silite..
 
............

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0395 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.