Anii pierduti ai lui Iisus - O marturie extraordinara despre cei 17 ani pe care Iisus i-a petrecut in Orient

Anii pierduti ai lui Iisus - O marturie extraordinara despre cei 17 ani pe care Iisus i-a petrecut in Orient
Preț: 30,00 RON
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-978-58-2-4
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 255
Format: 14x20
Categoria: Dezvaluiri

DESCRIERE

...''Anii pierduti ai lui Iisus - O marturie extraordinara despre cei 17 ani pe care Iisus i-a petrecut in Orient''


... documente vechi revelează că Iisus a petrecut 17 ani în Orient. Ele afirmă că, între vârsta de 13 şi cea de 29 de ani, Iisus a călătorit în India, Nepal, Ladakh şi Tibet, atât ca discipol, cât şi ca învăţător.

Până în zilele noastre El este cunoscut şi iubit în întregul Orient, sub numele de Sfântul Issa. Pentru prima dată Elisabeth Clare Prophet reuneşte mărturiile a patru oameni care au văzut cu ochii lor aceste remarcabile documente şi alte trei traduceri ale scrierilor antice.

Cu stăruinţa unui discipol hotărât, devenit detectiv, ea narează povestea captivantă a controversei izbucnite când Nicolas Notovici a descoperit primul, în 1887, manuscrisul.

Experţii au „dovedit” că acestea nu existau doar pentru ca ele să fie redescoperite în acest secol. Citind această carte vom descoperi cel mai revoluţionar mesaj al timpurilor noastre.

Anii pierduti ai lui Iisus. O marturie extraordinara despre cei 17 ani pe care Iisus i-a petrecut in Orient

...

…în urma Războiului Ruso-Turc din 1877-1878, Nicolas Notovici a început o serie de călătorii în Orient, fiind interesat îndeosebi de oamenii şi arheologia Indiei. In calitate de călător rătăcitor, el a ajuns în India prin Afganistan.

La data de 14 octombrie 1887, Notovitch a plecat din Lahore spre Rawalpindi, apoi şi-a croit drum către Kashmir, şi în continuare către Ladakh. De acolo, el intenţiona să se întoarcă în Rusia prin Karakorum şi Turkestanul chinez.

In drumul său, se pare că el a vizitat o gompa sau o mănăstire budistă la Mulbekh. Gompa, care literal înseamnă "un loc solitar", reprezintă de fapt un loc de refugiu faţă de lumea plină de ispite.

Asemenea gompa pot fi uneori extrem de izolate, fiind construite la distanţe mari de zonele locuite. Altele, cum este şi cea din Mulbekh, sunt construite pe vârfurile munţilor sau pe nişte pereţi stâncoşi.

Mulbekh reprezintă poarta către lumea budismului tibetan. Notovitch a fost primit de către un lama (călugăr), care i-a spus că în arhivele din Lhasa, capitala Tibetului, şi la acea vreme reşedinţa lui Dalai Lama, existau câteva mii de manuscrise antice despre viaţa profetului Issa, numele oriental al lui Iisus.

La Mulbekh nu exista din păcate nici un astfel de document, dar lama i-a spus că unele dintre mănăstirile importante aveau copii ale acestor documente.

Notovitch s-a hotărât să găsească aceste relatări despre viaţa lui Issa, chiar dacă aceasta presupunea să meargă la Lhasa. Părăsind Mulbekh-ul, el a vizitat câteva mănăstiri unde călugării i-au spus că auziseră de documente, dar că ei nu posedau niciun fel de copii. în curând el a ajuns la marea mănăstire Himis, aşezată la circa 25 de mile (aproximativ 42 de km) de Leh, capitala Ladakh-ului.

Himis, numită de către fondatorul său "Sangye chi ku sung thug chi ten" ("Susţinătorul sensului preceptelor lui Buddha"), este cea mai mare şi cea mai importantă mănăstire din Ladakh. Ea este de asemenea scena unui bine-cunoscut festival religios care se ţine anual în onoarea Sfântului Padma Sambhava. Festivalul ilustrează victoria lui Buddha asupra forţelor răului, alungarea spiritelor răului şi triumful final al binelui asupra răului.

Mănăstirea este izolată într-o vale ascunsă din Himalaya, la 4. 500 de metri deasupra nivelului mării. Cei care au vizitat-o spun că ea evocă viziuni ale tărâmului Shangri-La.

Datorită poziţiei sale, este una dintre puţinele gompa care au supravieţuit distrugerii de către armatele invadatoare ale cuceritorilor asiatici.

De aceea, potrivit lui L. Austine Waddell, "foarte multe obiecte interesante şi ciudate, cărţi, articole de îmbrăcăminte, măşti etc, pot fi găsite la Himis, mult mai multe decât în oricare altă mănăstire din Ladakh".


CUPRINS:


CAPITOLUL UNU.

Anii pierduti ai lui Iisus
Analiza marturiilor calatorilor care au ajuns la Himis.
Cazul Issa


Arta lui Nicholas Roerich. Issa si craniul uriasului. Portretul lui Nicholas Roerich. Muntele Schitrovaya. Muntii Roz, Himalaya. Miezul noptii. Strajeri in Himalaya. Refugiu inconjurat de ziduri. Semne ale lui Christos. Muntele celor cinci comori, Kanchenjunga. Armasarul norocului. Leh, Ladakh. Drumul catre Tibet. Tsam in Mongolia. Tibet. Culmile inghetate. Amintire. Steaua Eroului. Maitreya.


CAPITOLUL DOI.

Viata necunoscuta a lui Iisus Christos
Textul original al lui Nicolas Notovitch, incluzand si Viata Sfantului Issa.

Prefata
Calatoria in Tibet
Un festival intr-o gompa
Viata Sfantului Issa, cel mai bun dintre fii oamenilor
Gravuri

CAPITOLUL TREI.

Drumul spre Himis
Selectiuni din cartea lui Swami Abhedananda, In Kashmir si in Tibet, impreuna cu traducerea manuscrisului de la Himis facuta de el


Nota editorului
Manastirea Himis
Iisus Christos, conducatorul oamenilor, asa cum este el descris in manuscrisul manastirii Himis


CAPITOLUL PATRU.

Legendele Orientului
Nicholas Roerich – extrase din cartile Altai-Himalaya, Inima Asiei si Himalaya si textele originale referitoare la Sfantul Issa. Roerich omul, expeditia si descoperirile sale. Vechile texte despre Christos din India, Nepal si Tibet

CAPITOLUL CINCI.

Aceste carti spun ca Iisus al vostru a fost aici
Marturia Elisabethei Caspari legata de textele de la Himis.
Pergamentul pe care il tin in mana

CAPITOLUL SASE.

Ladakh-ul astazi. Impresiile unui antropolog cultural
Dr. Robert S. Ravicz schiteaza traditiile religioase si cele legate de modul de viata care s-au pastrat pana in zilele noastre.
Aspectele pline de culoare ale unei culturi stravechi.
Harta calatoriei lui Iisus catre Orient, conform descrierilor lui Notovitch, Abhedananda si Roerich


CAPITOLUL SAPTE.

Epilog.
Poveste despre doua lumi
Cateva intrebari finale

CAPITOLUL OPT.

Multumiri

Note
Bibliografie

Autor: Elizabeth Clare Prophet

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0350 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.