Anne de la Green Gables, vol. 1 - Lucy Maud Montgomery

Anne de la Green Gables, vol. 1 - Lucy Maud Montgomery
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 288
Format: 13x20
Preț: 24,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Anne de la Green Gables, vol. 1 - Lucy Maud Montgomery 

 
Primul din seria de romane referitoare la Anne Shirley, Anne de la Green Gables urmărește maturizarea unei fetițe. Anne Shirley este o fetiță de 11 ani, orfană, adoptată de Marilla și Mathew (soră și frate de varstă mijlocie, necăsătoriți), ce locuiesc in Avonlea, pe insula canadiană Prince Edward.
 
De fapt, aceștia doreau să infieze un băiat care să-i ajute la muncile fermei (ferma Green Gables) și casei, insă se produce o greșeala și le este trimisă o fetiță slăbuță, pistruiată, cu părul roșcat (codițe roșcate)...
 
Fragmente:
 
Marilla Cuthbert are o surpriză
 
Marilla veni repede la uşă când o deschise Matthew. Însă când ochii-i căzură pe apariţia aceea mică şi ciudată, în rochia-i ţeapănă şi urâtă, cu cozile lungi şi roşii, cu ochii scânteietori şi curioşi, se opri brusc, surprinsă.
 
– Matthew Cuthbert, cine mai e şi asta? Unde e băiatul?
 
– Nu era niciun băiat, spuse Matthew, simţindu-se mizerabil. Nu era decât ea. Şi dădu din cap spre copilă, aducându-şi aminte că nici măcar n-o întrebase cum o chema.
 
– Nu era niciun băiat! Dar trebuie să fi fost, insistă Marilla. Doar i-am trimis vorbă doamnei Spencer să ne aducă un băiat.
 
– Nu ne-a adus niciun băiat. Ne-a adus-o pe ea. L-am întrebat pe şeful gării. Şi a trebuit s-o aduc acasă. Nu puteam s-o las acolo, indiferent de unde s-ar fi tras greşeala.
 
– Ei, dar asta-i chiar o treabă încurcată rău de tot, exclamă Marilla. În timpul acestei discuţii, fetiţa rămase tăcută, cu ochii plimbându-se de la unul la altul. Îi pierise toată însufleţirea de pe chip.
 
La un moment dat păru să înţeleagă exact ceea ce auzise. Scăpând jos geanta ei aşa de preţioasă, făcu un pas înainte şi îşi pocni palmele.
 
– Nu mă vreţi! strigă ea. Nu mă vreţi, pentru că nu sunt băiat!
 
Trebuia să mă aştept eu la una ca asta. Pe mine nu m-a vrut nimeni niciodată. Trebuia să fi ştiut eu că totul era mult prea frumos ca să dureze.
 
Trebuia să fi ştiut eu că nimeni nu m-a vrut niciodată. Oh, ce-am să mă fac? Am să izbucnesc în plâns, asta am să fac!...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0479 sec