Anne de la Green Gables, vol. 2 - Lucy Maud Montgomery

Anne de la Green Gables, vol. 2 - Lucy Maud Montgomery
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 256
Format: 13x20
Preț: 24,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Anne de la Green Gables, vol. 2 - Lucy Maud Montgomery

 
Primul din seria de romane referitoare la Anne Shirley, Anne de la Green Gables urmărește maturizarea unei fetițe. Anne Shirley este o fetiță de 11 ani, orfană, adoptată de Marilla și Mathew (soră și frate de vârstă mijlocie, necăsătoriți), ce locuiesc în Avonlea, pe insula canadiană Prince Edward. De fapt, aceștia doreau să înfieze un băiat care să-i ajute la muncile fermei (ferma Green Gables) și casei, însă se produce o greșeala și le este trimisă o fetiță slăbuță, pistruiată, cu părul roșcat (codițe roșcate). În prima fază, Marilla vrea sa o retrimită la orfelinat, dar i se face milă de micuță și hotărăște s-o păstreze. Anne este foarte inimoasă, foarte vorbăreață, cu temperament vulcanic, dar în același timp visătoare, cu imaginație debordantă care îi aduce uneori bucurii, alteori necazuri...
 
Din carte:
 
Unde te poate duce o imaginaţie prea bogată
 
La Green Gables sosise iar frumoasa, capricioasa şi ezitanta primăvară canadiană, ce ţine din aprilie până-n mai, cu zilele sale plăcute şi răcoroase, cu amurgurile trandafirii şi miracolul revenirii naturii la viaţă.
 
Arţarii de pe Aleea Îndră­ gostiţilor făcuseră muguri roşii şi în jurul Susurului Driadei începuseră să răsară ferigi mici şi creţe.
 
Sus în zare, pe câmpul din spatele domeniului lui Silas Sloane, îşi făcuseră apariţia florile de mai, minunate steluţe rozalbe, ascunse în spatele frunzelor cafenii.
 
Toţi elevii au petrecut o după- amiază de neuitat, ducându-se să le culeagă şi întorcându-se acasă în pragul asfinţitului, cu braţele şi coşurile pline.
 
– Îmi pare tare rău de oamenii care trăiesc în locuri unde nu există flori de mai, spuse Anne. Diana spune că poate ei au parte de altceva mai bun, dar nu poate fi nimic mai bun ca florile de mai, nu-i aşa, Marilla?
 
Şi tot Diana mai spune că acei oameni, neştiind cum arată, nici nu le simt lipsa. Mie însă mi se pare cel mai trist lucru din lume. Ar fi groaznic să nu ştii cum arată florile de mai şi să nu le simţi lipsa. Ştii ce cred eu că sunt florile de mai?
 
Trebuie să fie sufletele florilor care au murit anul trecut şi ăsta-i raiul lor. Ne-am petrecut ziua într-un chip absolut minunat. Am luat prânzul în vâlceaua acoperită de muşchi, de lângă un vechiul izvor – vai, ce loc romantic!
 
Charlie Sloane l-a provocat pe Arty Gillis să sară peste izvor şi Arty a făcut asta, pentru că el n-ar fi în stare să refuze o provocare de genul ăsta. Nici altcineva din şcoală. Acum sunt foarte la modă provocările.
 
Domnul Philips i-a dat lui Prissy Andrews toate florile de mai pe care le-a găsit şi l-am auzit spunându-i „frumuseţi unei frumuseţi“.
 
Ştiu că a luat asta dintr-o carte, dar arată că are totuşi un strop de imaginaţie. Şi eu am primit nişte flori de mai, dar le-am refuzat. Nu-ţi pot spune numele persoanei, pentru că m-am jurat să nu-l rostesc niciodată...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0567 sec