Annelies. Povestea lui Anne Frank continuă - David R. Gillham

Annelies. Povestea lui Anne Frank continuă - David R. Gillham
-10%
Preț: 49,41 RON
54,90 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786067939200
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 544
Format: 13x20

DESCRIERE

Annelies. Povestea lui Anne Frank continuă - David R. Gillham

 
... muncă. Deasupra porţii de la Auschwitz, exista o deviză scrisă cu litere din fier: Arbeit macht frei. „Munca te face liber.” Dar pe ea nu o aşteaptă o muncă fizică grea, de sclav, care îţi distruge mâinile, lăsându‑le însângerate. Nu trebuie săpate şanţuri în noroi sau cărate stânci care să‑ţi frângă spatele.
 
Este libertatea la care ajungi prin interme‑ diul muncii de birou. Tastarea de cuvinte la maşina de scris a lui Miep. Sortarea fişelor. Aşezarea hârtiilor în dosare la biroul din Prinsengracht, totul în timp ce etajele superioare ale anexei, care îi adăpostise în taină atât de mult timp, ascunzându‑i de duşmanul mof vreme de mai bine de doi ani, stăteau goale.
 
Ascunzătoarea lor, cândva naosul existenţei lor, acum era doar un spaţiu gol. Se gândeşte la pătuţul vălurit în care dormea, la masa instabilă la care scria. La colecţia ei de fotografii care umplea pereţii – Shirley Temple, Joyce Vanderveen, Ginger Rogers – toate parte a fortăreţei lor secrete de deasupra depozitului de mirodenii.
 
De multe ori se simţea ca într‑o închisoare în timp ce se afla acolo, ea, o fată tânără care se dădea în vânt după eleganţă şi taclale. După băieţi şi după mersul cu bicicleta, după înot şi patinaj. După libertate şi lumina soarelui...
 
........
 
... eşti atât de puternică, Anne. Trebuie să învăţ de la tine. Anne îl priveşte fix.
 
— Ceea ce vreau să spun, continuă tatăl ei tremurând, ceea ce cred că este important să spun, este… Îşi drege glasul: Durerea... Cuvântul se stinge în timp ce îi dă glas, dar el se încruntă şi îl reia:
 
— Durerea, spune el, este firească. Dar nu ne putem permite să fim zdrobiţi de ea. Dumnezeu ne‑a dat viaţă, Anne. Din motive pe care numai el le poate înţelege. Anne stă nemişcată, dar simte cum o cuprinde o furie interioară.
 
— Crezi, întreabă ea, cu o sarcastică precizie, că a fost Dumnezeu? Tatăl ei clipeşte.
 
— Crezi, repetă ea, că Dumnezeu a fost cel care ne‑a dat viaţă?
 
— Anne...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0338 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.