Anxios. Cum ne ajuta creierul sa intelegem si sa tratam frica si anxietatea

Anxios. Cum ne ajuta creierul sa intelegem si sa tratam frica si anxietatea
Preț: 79,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-977-031-3
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 496
Format: 17x24
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Anxios. Cum ne ajuta creierul sa intelegem si sa tratam frica si anxietatea - Joseph LeDoux

 
... anxietatea face parte din viaţa noastră - întotdeauna există ceva care ne îngrijorează, ne îngrozeşte, ne necăjeşte ori ne stresează. Dar nu suntem cu toţii la fel de anxioşi. Unele persoane sunt prăpăstioase, se îngrijorează din orice; altele sunt calme şi par să accepte lucrurile aşa cum sunt.

Mama mea facea parte din prima categorie. Nu era exagerată, dar se întâmpla deseori să fie preocupată şi neliniştită şi uneori se plângea că nu a dormit toată noaptea. Fără îndoială că avea motive să fie aşa. Tatăl meu era destul de nepăsător, genul de om care se poate detaşa de problemele de peste zi şi adoarme imediat cum pune capul pe pernă.
 
Dacă ea n-ar fi fost o persoană mereu neliniştită şi preocupată, afacerea lor - un magazin de familie, nu ar fi prosperat. Ea avea grijă de toate cele, acasă şi la magazin. Şi deşi era o persoană blândă şi iubitoare, uneori suferea din cauză că trebuia să jongleze zi de zi cu toate aceste responsabilităţi.
 
Temperamentul meu este undeva între aceste două extreme şi atunci când simt că stresul zilnic mă conduce spre anxietate şi îngrijorare, încerc să împrumut atitudinea tatălui meu, pentru a echilibra lucrurile. Dar este o măsură temporară, fiindcă revin destul de rapid la nivelul meu obişnuit de anxietate.

In mod firesc, nivelul general de anxietate este o trăsătură destul de stabilă de personalitate, o componentă semnificativă a temperamentului. Acesta variază din când în când, dar revine întotdeauna la valoarea obişnuită. Ca si cum „conservarea anxietăţii” ar fi o lege a naturii umane.

De ce avem fiecare un nivel personal de anxietate? In parte, deoarece fiecare dintre noi percepe şi reacţionează în mod diferit la lumea din jur. Anxietatea are un caracter foarte subiectiv...
 
CUPRINS:
 
Capitolul 1
Reţeaua complexă de anxietate şi frică
 
Capitolul 2
Reconsiderarea teoriei privind creierul emoţional
 
Capitolul 3
Viaţa este periculoasă

Capitolul 4
Creierul defensiv

Capitolul 5
Oare am moştenit stări mentale emoţionale de la strămoşii noştri din regnul animal?

Capitolul 6
Despre componenta fizică a conştiinţei
 
Capitolul 7
Este o chestiune personală: cum memoria influenţează conştiinţa

Capitolul 8
Ce simţim: conştiinţa emoţională

Capitolul 9
Patruzeci de milioane de creiere anxioase 
 
Capitolul 10
Cum transformăm creierul anxios
 
Capitolul 11
Terapie: lecţii din laborator
 
Anexă
Note
Bibliografie
Index
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0336 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.