Arta lingusirii - Richard Stengel

Arta lingusirii - Richard Stengel
Preț: 49,90 RON
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2017
Pagini: 359
Format: 14x21
Categoria: Literatura

DESCRIERE

Arta lingusirii - Richard Stengel

 
... cimpanzeii sunt capabili sa elaboreze strategii. Daca ar fi oameni, am spune ca sunt vicleni si mint. Ca intr-un thriller politic, De Waal relata povestea unui venerabil mascul alfa rasturnat de la putere de un tanar rival, pentru ca apoi cel scos din functie sa cada la intelegere cu un alt cimpanzeu puternic si amandoi sa-l alunge pe pretendent.
 
Prin comparatie, regelui Lear i-a fost mai simplu.
 
Cimpanzeii recurg la asemenea aliante pentru a forma ceea ce el defineste drept o,, coalitie victorioasa minimala". Dupa cum aflam, in vreme ce scopul cimpanzeilor masculi este sa obtina dominatia si o fac prin formarea de coalitii, femelele sunt mai interesate sa alcatuiasca asocieri cu alte femele pe care le plac, si nu neaparat cu cele care le-ar inlesni sa-si cagtige o pozitie mai buna in grup.
 
Femelele cimpanzeu ating un statu-quo si apoi iI mentin. ln acelasi timp, vor si trebuie ss manance, fiind adesea dispuse si negocieze sex in schimbul hranei.
 
La fel ca toate celelalte animale, cimpanzeii fac tot ceea ce este in propriul lor interes genetic, iar inselaciunea se dovedeste parte integranta a arsenalului lor...
 
CUPRINS:
 
Introducere
Un cuvant sau doua despre etimologia flatarii
 
1. Cu totii avem o ierarhie
2. Poti lua cu tine
3. Lingusirea este nedemocratica
4. Inventarea magulirii romantice
5. Ghidul de flatare al curteanului
6. Transparenta americana
7. Cum lingusirea si-a castigat prieteni si a devenit influenta
8. Stiinta de a intra in gratii
9. Capitolele flatarii moderne
 
Epilog: Cum si flatezi fara sa fii prins
Multumiri
 
Indice

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Literatura

Created in 0.0460 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.