Atlasul modelelor pedagogice - Yohann Duval

Atlasul modelelor pedagogice - Yohann Duval
Preț: 25,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-38-0497-7
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 168

Scrie o recenzie!

*
?
Completați numele sau diminutivul dumneavoastră
?
Adresa dvs de e-mail, câmp opțional. Completați dacă doriți să primiți prin e-mail eventualele replici/răspunsuri.
*
?
Scrieți un titlu relevant pentru review-ul dvs, folosind cuvinte reprezentative pentru descrierea produsului care urmează să o faceți.
*
?
Textul review-ului, vorbiți la obiect, oferiți câte mai multe detalii.
*
1 2 3 4 5
?
Acordați o notă produsului (în funcție de caracteristici, raport preț/calitate, etc.): de la cinci stele, dacă sunteți foarte mulțumit, până la o stea, dacă sunteți foarte nemulțumit.
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

DESCRIERE

Atlasul modelelor pedagogice - Yohann Duval

 
Influenţa confucianismului
Japonia, care se scaldă în apele şintoismului şi ale budismului, a fost puternic influenţată de gândirea lui Confucius, iar sistemul ei social poartă această amprentă (respectul datorat bătrânilor, pietatea filială, patriarhatul...). De asemenea, în centrul gândirii nipone se află valorile de loialitate şi integritate din repertoriul confucianist. Educaţia japonezilor s-ar sprijini, în mod difuz, pe filozofia şi morala confucianismului care le-ar permite să‑şi trăiască viaţa cu bunătate şi să‑şi găsească pacea interioară şi bucuria. Iar una dintre căile de urmat ar fi studiul, care îi ajută să se perfecţioneze continuu.
 
Educaţia japoneză este bazată pe dependenţa copilului faţă de mama sa. Este o fuziune considerată a fi necesară, căci această legătură fundamentală transmite toate valorile pe care copilul trebuie să şi le însuşească, dar mai ales pe aceea a legăturii cu celălalt. Copilul învaţă că relaţiile umane se află întotdeauna în interdependenţă: cultura japoneză pune în valoare comunitatea, şi nu individul. Dependenţa ajută la înăbuşirea veleităţilor de individualism. Mama stabileşte o legătură intimă cu bebeluşul şi continuă să consolideze această legătură pe toată durata copilăriei lui. Aceasta înseamnă o gestionare cu puteri nelimitate a tot ceea ce îl priveşte pe copil până la vârsta adultă: educaţia, parcursul lui profesional, hrana (alimentaţia trebuie să fie perfect echilibrată!), activităţile, locurile în care merge etc. Copiii îşi dau silinţa să înveţe să fie ascultători, urmând sfaturile şi calea stabilită de către părinţii lor...
 
CUPRINS:
 
Introducere    9
Partea I:
Sistemele educaţionale    13
Educaţia în Japonia    15
Cultura familială japoneză    16
La originea oricărui lucru se află mama     19
Regulile educaţiei japoneze    23
Şcoala japoneză    24
Evoluţia societăţii japoneze şi limitele unui    sistem    26
Educaţia în Suedia    30
Suedia iubeşte copiii!    32
În centrul educaţiei se află ascultarea activă    35
Sistemul suedez de educaţie    37
Suedia, un model şcolar atât de bun?    39
Totul se învârte în jurul copiilor: atenţie, pericol?    40
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Pedagogie - Psihologia copilului

Created in 0.0452 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.