Aventurile lui Pipi, maimutica roz

Aventurile lui Pipi, maimutica roz
-20%
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 121
Format: 13x20
Preț: 20,00 RON
25,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Aventurile lui Pipi, maimutica roz - Carlo Collodi

 
... cand eşti o maimuţică poznaşă, curioasă şi... rozalie ca petalele de trandafir, viaţa nu are cum să fie plictisitoare în universul pădurii. Totuşi, pare o idee ispititoare să explorezi şi lumea de dincolo de marginile sale şi să te arunci cu capul înainte în orice aventură.
 
Deşi… cine ştie ce ţi se poate întîmpla? Să-ţi pierzi coada între fălcile unui crocodil, să devii servitorul unui băieţel adorabil, să fii răpit de o bandă de hoţi sau chiar să ajungi... împărat. Nimic nu e imposibil şi totul se sfîrşeşte cu bine atunci cînd spui adevărul şi te ţii de promisiuni...
 
Fragmente:
 
... dar Vrej-de-fasole nu deschidea uşa hanului decât ziua. De cum se însera, domolea cu grijă focul în sobă, stingea toate luminile, zăvora bine uşa şi se ducea la culcare cu băieţelul lui, Simon.
 
Dacă se băga în aşternut, nu mai deschidea nimănui, nici să ştie că afară vine sfârşitul lumii. Dacă vreun străin rătăcit noaptea prin pădure îi bătea în uşă, hangiul nici nu se clintea.
 
— Vrej-de-fasole! a urlat Răguşitul, trântindu-l pe Pipi la pământ şi bătând înfuriat cu pumnul în uşa de la intrare. E ultimul avertisment! Deschide-mi sau vin eu să te trag din pat!
 
Când n-a primit nici un răspuns şi nu s-a aprins nici o lumină înăuntru, Răguşitul s-a înfuriat atât de tare, încât a început să-şi întindă mâinile şi picioarele, ca şi cum ar fi fost nişte umbre care se lungeau.
 
Tot întinzându-se şi crescând, s-a înălţat atât de mult, că gâtul îi ajungea până la acoperişul hanului. Pipi s-a uitat îngrozit, nevenindu-i să creadă.
 
Când s-a înălţat deasupra hanului, hoţul a apucat acoperişul cu amândouă mâinile şi l-a ridicat, smul-gându-l de pe ziduri, aşa că o grămadă de paie şi pietre cădeau din el.
 
— Acum mă auzi? a zbierat Răguşitul.
 
Galben de spaimă, Vrej-de-fasole a scos capul de sub pături şi s-a uitat în sus, recunoscând în lumina slabă chipul ce rânjea la el parcă din cer, ca o lună plină neagră şi înspăimântătoare.
 
— Ci... cine e? a întrebat el, prefăcându-se abia trezit din somn.
 
— Nu vezi? a zbierat hoţul aplecându-se spre camera hangiului.
 
— Aaa, a zis Vrej-de-fasole tremurând, tu eşti, stăpâne. Ce vrei de la mine?
 
— Ce vreau de la tine? Să te prind de turul nădragilor şi să te azvârl cât colo, asta vreau! Sau să te omor pe loc! De ce n-ai deschis când te-am strigat?
 
Ţinând acoperişul cu o mână, hoţul a scos din teacă un pumnal mare pe care-l avea la brâu.
 
— Te rog, stăpâne, fie-ţi milă!...
 
 
CUPRINS:
 
Aventurile lui Pipi, maimuţica roz
 
Câteva informaţii pentru tinerii cititori 
 
Alte maimuţe fictive faimoase 
 
Testează-te
 
Câteva cuvinte din limba maimuţelor 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0892 sec