Coșul dvs este gol.
Ați uitat parola?
Nu aveți cont? Creați-l!

Banii in cuplu si in familie

Banii in cuplu si in familie
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 160
Format: 13x20
Categoria: Sfaturi practice
27,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Banii in cuplu si in familie - Marie-Claude Francois-Laugier

 
... cărui fapt se datorează raporturile noastre atât de complicate cu banii?
 
... cum ne otrăvesc banii viața de zi cu zi?
 
... si care sunt mijloacele prin care putem să ne detașăm de ei? 

Vă propunem să vă aplecați asupra felului în care percepeți banii la nivel intim şi asupra istoriei personale cu banii. Ne vom întoarce în timp până la primii ani ai copilăriei și vom vedea, de exemplu, în ce fel modelele parentale ne pot marca pe viață...
 
Din carte:
 
Nevoi, putere, dependenta
 
Banii sunt mai mult un simbol decât un obiect concret. Sunt o oglindă care reflectă stările noastre afective, clipele de căutare a plăcerii, lipsurile, stările de apatie, de tristeţe şi dorinţele noastre de a avea putere, autoritate, autonomie, de a stăpâni şi a poseda.
 
Care este originea relaţiei adesea problematice pe care o avem cu banii? In ce cadru psihic şi simbolic se situează această relaţie? De ce şi în ce fel depindem noi de bani?
 
Se impune o întoarcere în timp, la sursă, pentru că se pare că toate comportamentele noastre, toate atitudinile referitoare la bani îşi au originea în fragedă copilărie şi în adoptarea modelelor parentale până la vârsta adultă.
 
Banii, copilul şi modelul parental
 
In primii ani de viaţă, nu avem nido idee despre ce sunt banii, nicio reprezentare a monedelor şi bancnotelor. Pe la vârsta de patru-cinci ani ne dăm seama că produsele de bază sunt achiziţionate cu bani - pâine, o păpuşă, jucării - şi că, în consecinţa, pentru a ne satisface poftele, depindem de părinţii noştri sau de cei care ne cresc.
 
Până la pubertate, în viziunea noastră banii nu servesc decât la achiziţionarea diverselor lucruri, pentru hoi înşine sau pentru familie.
 
Desigur, monedele sau bancnotele ne ''vorbesc", dar ceea ce ne spun nu are nici cea mai mică semnificaţie - simt doar „hârtii care ies din perete"', cum mi-a răspuns într-o zi, cu mult farmec, un copil de şapte ani, când l-am întrebat ce simt banii. Reprezentarea lui era construită pornind de la gestul de a retrage bani de la un bancomat.
 
Un bancher mi-a povestit o istorioară semnificativă vizavi de-acest subiect; întorcându-se într-o seară acasă după ce facuse o tranzacţie financiară în provincie, i-a arătat fiului său de zece ani un cec în valoare de douăzeci de milioane de euro primit din partea unui client.
 
Copilul nu a scos niciun cuvânt - acea bucată de hârtie nu avea niciun sens în ochii, lui - până când tatăl său nu i-a spus câte case, câte maşini, scutere, calculatoare, echipamente etc, poţi cumpăra cu suma respectivă.
 
Abia atunci copilul a fost impresionat de suma de bani şi de mulţimea de obiecte care i-ar putea. astfel aparţine sau i-ar deveni accesibile...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii

Edituri

Top

Parteneri

SC REALCONS SRL
www.carti-bune.ro

Promoţii

Promo

Regele care a refuzat sa moara - Anunnaki si cautarea nemuririi
Cartea pierduta a lui Enki

Comenzi telefonice

Telefonul clientului:
0722.546.544
Program:
L-V:09.00-17.30

Newsletter

Accesul clienţilor

Cărţi noi

Promo

Regimul medical Scarsdale - Cum sa slabiti 9 kilograme in 14 zile
Ape detoxifiante si infuzii sanatoase

Asistenţă online

asistenta Suntem deconectați
Created in 0.229 sec
loader
Caut in catalog...
loader