Bohemian Rhapsody. Adevarata biografie a lui Freddie Mercury - Lesley Ann Jones

Bohemian Rhapsody. Adevarata biografie a lui Freddie Mercury - Lesley Ann Jones
Preț: 45,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-43-0588-6
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 456
Format: 13x20
Categoria: Biografii

DESCRIERE

Bohemian Rhapsody. Adevarata biografie a lui Freddie Mercury - Lesley Ann Jones

 
... pe vremuri politicienii erau oratori de excepţie. Insă, în acest secol, talentul lor lasă de dorit. Rockul, deşi e un domeniu improbabil, este una dintre puţinele profesii în care un individ sau o trupă poate să cucerească publicul şi să controleze mii de oameni cu ajutorul vocii lor. Actorii nu o pot face.
 
Vedetele de televiziune nici nu se pot apropia de un aşa talent. Poate că superstarul rock este ultima personalitate marcantă a timpurilor noastre.
 
Aşa m-am simţit pe când stăteam în spatele scenei de pe stadionul Wembley în ziua concertului Live Aid alături de John Entwistle, basistul de la Who, şi de Max, prietena lui. Ne uitam la Freddie cum cânta în căldura sufocantă pentru aproape 80 000 de oamenii şi pentru cine ştie câte milioane de telespectatori?
 
In anii care au urmat s-au vehiculat o mulţime de cifre, între „400 de milioane în 50 de ţări prin satelit" şi „1, 9 miliarde în toată lumea". Cu nonşalanţă, inteligenţă, aroganţă şi sex-appeal a dat tot ce avea mai bun. Noi ne uitam cu gurile căscate. Strigătele asurzitoare ale mulţimii acopereau orice încercare de a-i vorbi.
 
Lui Freddie nici nu-i păsa. Puterea brută cu care vrăjea publicul te copleşea de-a dreptul. In culise, cele mai cunoscute nume din industria rock se opreau să se uite la rivalul lor, care îi eclipsa pe toţi. Freddie ştia ce face. Preţ de optsprezece minute, acest rege improbabil şi „Regină" deopotrivă a domnit peste toată lumea...
 
CUPRINS:
 
Introducere: Montreux 
1    Live Aid   
2    Zanzibar    
3    Panchgani    
4    Londra     
5    Queen     
6    Solistul     
7    Mary     
8    Trident   
9    EMI   
10    Tipii     
11    Rhapsody   
12    Celebritatea    
13    Campionii    
14    Munchen     
15    Phoebe     
16    America de Sud     
17    Barbara     
18    Jim     
19    Break Free  
20    Live       
21    Budapesta    
22    Garden Lodge  
23    Barcelona    
24    înainte de plecare     
25    Legenda    
Mulţumiri şi preţuire     
In Memoriam     
Referinţe fotografice    
Cronologie     
Discografie   
Bibliografie selectivă    
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0467 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.