Bucuria ordinii - Marie Kondo
33,15 RON
39,00 RON (-15%)

Bucuria ordinii - Marie Kondo

Bucuria ordinii - Marie Kondo
-15%
Preț: 33,15 RON
39,00 RON (-15%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 304
Format: 13x20

DESCRIERE

Bucuria ordinii - Marie Kondo

 

... marea frică pe care o avem cu toții, spune autoarea Marie Kondo, este că, dacă aruncăm aceste obiecte, vom pierde într-un fel oarecum amintirile și moștenirea prețioasă.

 

Nu-i așa, spune autorul bestseller japonez: amintirile cu adevărat prețioase nu vor dispărea niciodată dacă renunți la lucrurile asociate cu ele.

 

Din carte:

 

Cărţile necitite   "Cândva" înseamnă "niciodată"   Cele mai obişnuite motive pentru a nu arunca o carte sunt "s-ar putea s-o citesc" sau "s-ar putea să vreau s-o recitesc". Ia-ţi un răgaz şi numără favoritele, cărţi pe care chiar le-ai citit de mai multe ori. Câte sunt? Pentru unii, s-ar putea să fie nu mai multe de cinci, în vreme ce pentru unii cititori excepţionali ar putea fi nu mai puţine de 100.

 

Oamenii care recitesc atât de multe sunt, însă, de obicei, oameni cu profesii specifice, cum ar fi savanţi sau autori. Foarte rar veţi găsi oameni extrem de obişnuiţi, aşa ca mine, care să citească atâtea cărţi. Să recunoaştem.

 

Până la urmă, vei reciti foarte puţine dintre cărţile tale. Ca şi în cazul hainelor, trebuie să ne gândim ce scop servesc aceste cărţi.


   Cărţile sunt, în fond, hârtie - foi de hârtie imprimate cu litere şi legate împreună. Scopul lor real este să fie citite, să transmită informaţie cititorilor. Informaţia conţinută le dă sens. Ele nu au niciunul doar stând pe raftul tău.

 

Citeşti cărţi pentru experienţa cititului. Cărţile pe care le-ai citit au fost deja însuşite, iar conţinutul lor se află în tine, chiar dacă nu ţi-l aminteşti.

 

Aşa că, atunci când decizi ce cărţi să păstrezi, nu te mai gândi că le vei reciti sau dacă ţi-ai însuşit conţinutul. în schimb, ia fiecare carte în mână şi hotărăşte dacă te emoţionează sau nu.

 

Păstrează numai acele cărţi care te fac fericit numai văzându-le pe rafturi, cele pe care le îndrăgeşti cu adevărat. Asta include şi această carte. Dacă nu simţi bucurie când o ţii în mână, aş prefera s-o arunci.


   Cum procedezi cu cărţile pe care le-ai început, dar nu le-ai terminat încă de citit? Sau cu cărţile pe care le-ai cumpărat, dar încă nu le-ai început? Ce ar trebui făcut cu acele cărţi, pe care intenţionezi să le citeşti cândva?

 

Internetul a simplificat achiziţia de cărţi, dar, în consecinţă, mi se pare că oamenii au, de departe, mai multe cărţi necitite decât înainte. Nu este neobişnuit ca oamenii să cumpere o carte şi apoi încă una nu mult după aceea, înainte s-o fi citit pe prima.

 

Cărţile necitite se acumulează. Problema cu cărţile pe care intenţionăm să le citim cândva este că sunt mult mai greu de aruncat decât cele pe care le-am citit deja.

 

...

 

 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

24,65 RON
29,00 RON (-15%)
Created in 0.0386 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.