Bucuria vietii - Irving Stone

Bucuria vietii - Irving Stone
-20%
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 544
Format: 13x20
Preț: 44,00 RON
55,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Bucuria vietii - Irving  Stone

 
Romanul Bucuria vieţii reia şaisprezece ani din viaţa lui Vincent Van Gogh, de cînd acesta era funcţionar la Galeriile Goupil din Londra, pînă la sinucidere, la 37 de ani. Urmărind peregrinările personajului său, Irving Stone surprinde deopotrivă duritatea vieţii minerilor din Borinage, entuziasmul şi frămîntările grupului de pictori postimpresionişti Gauguin, Toulouse-Lautrec, Cézanne, Seurat, Rousseau, dar şi tablouri provinciale din Olanda, Belgia şi Franţa.
 
Povestea artistului olandez lipsit de noroc în dragoste, care-şi caută calea împlinirii, rătăcind ani buni înainte de a se dedica picturii, este în egală măsură un pasionant roman al prieteniei, al renunţării şi al luptei cu sine.
 
Fragmente:
 
... strivi cartofii pe o farfurie, puse alaiuri putina fasole verde, se aşeza pe marginea patului şi-i dădu sa manance.
 
— De ce mi-ai dat in fiecare zi un franc pentru pozat daca ştiai ca n-al bani destui? N-are nici un rost sâ ramai flamand.
 
Ar fi putut rezista pîna cind soseau banii de la Theo, chiar daca acest chin ar fi trebuit sa se prelun geasca saptamani in şir.
 
Dar gestul ei neaşteptat de prietenie il infrinse. Se hotărî sa se duca la Tersteeg. Christine ii spălă camasa, dar nu avu cu ce s-o calce.
 
A doua zi dimineaţa ii dădu sa manance putina paine şi cafea. Şi porni pe jos spre Plaats. Ii lipsea tocul la una din ghelele lui pline de noroi, iar pantalonii îi erau peticiti si murdari.
 
Haina primita de la Theo era mult prea strimta. Avea o cravata veche, legata strimb in partea stingă a gatului.
 
Pe cap purta una din acele şepci bizare, pe care le descoperea, cu un talent deosebit, nimeni nu ştia unde...
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0748 sec