Cainele iubirii - Sebastian Sifft

Cainele iubirii - Sebastian Sifft
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 184
Format: 13x20
Preț: 29,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Cainele iubirii - Sebastian Sifft

 
... romanul Câinele iubirii e o poveste de familie neconvențional spusă, despre o lume deopotrivă dură, întunecată și plină de tandrețe. Privită prin ochii copilului-narator, existența cenușie dintr-un oraș de provincie comunist, cândva la sfârșitul anilor ’70, capătă dimensiuni fabuloase: un tată ofițer, autarhic și închis în sine, a cărui boală îl reduce treptat la stadiul de invalid, o mamă puternică, în ciuda fragilității ei fizice, o istorie complicată de familie, care îl are în centru pe bunicul patern, sunt elementele poveștii...
 
Din carte:
 
... in seara aceea, când ziua tuturor proştilor era pe sfârşite, el, tăuraşul, ar fi vrut să- şi dreagă puţin vocea, a horcăit, aşa-dar, însă nu oricum, nu, nu era suficient să tragă puternic aer în piept pentru ca apoi aerul acela, încălzit, să erupă cu zgomot, atingând palatinul, curăţând traheea, eliberând bronhiile, nu, horcăitul a venit în calupuri de tuse scurtă şi a fost urmat de o scuturătură puternică a capului, ca şi cum ar fi înghiţit puţin mai devreme o lămâie, întreagă.
 
Mâinile i- au fluturat aiurea, în aer. Lăsate apoi pe lângă corp, mâinile i s- au lipit de picioare şi l- au alcătuit din nou, ca un om de cuburi lego, pe el, tatăl meu. Viu.
 
Să-i spun pe nume: Filip. Va fi o noapte grea. Ea, mama mea, întinsese încă de la amiază canapeaua-pat pe care o cumpăraseră, demult şi împreună, printr-o mică şmecherie pe care ea, mama mea, să-i spun pe nume: Ana, o făcuse cu ani buni în urmă, când încă erau tineri şi speranţa îi bântuia pe amândoi, o şmecherie pusă minuţios la cale, iat-o: se întâmplase ca în orăşelul acesta de pe malul Borcei să se bage canapele ruseşti şi portocale din Irak şi, dintr-odată, lumea înviase şi se aliniaseră toţi, unul în spatele celuilalt, să prindă, să aibă (ce dacă mai aveau!), ca şi cum ar fi acumulat virtuţi, nu obiecte, dar şmecheria nu era asta, nu, pentru că asta era pe-atunci, 1977, şmecheria destinului, se mai întâmplă! – cum se zice.
 
Nu: adevărata şmecherie era întâmple ceea ce se întâmplă în ele – asta ar fi vrut să- i spună din ochi, el, Filip, dacă ea, Ana, într-adevăr, ar fi plâns.
 
Momentul acesta şi-l vor fi amintit amândoi (dar nu împreună), aseară, sau ieri, sau nici nu mai ştiu când, totuşi aseară, să spunem, după ce cu greu, aproape gâfâind, l-a ridicat încă o dată din fotoliu, l-a prins pe după umeri şi pe sub picioare, şi-a strâns palmele-n pumni pentru o mai bună stabilitate, a făcut huuu, iar el, Filip, tatăl meu, şi-a întins mâna pe după umerii ei, remarcându-i poate, atât cât mai putea, venele încordate ale gâtului ei, Ana, mama mea, şi cartilagiile ieşite mult în afară, aproape străpungându-i pielea cândva netedă şi bine întinsă...
 
 
Vezi si alte carti din domeniul: Literatura universala

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Literatura universala

31,50 RON
35,00 RON (-10%)
32,00 RON
40,00 RON (-20%)
32,24 RON
34,30 RON (-6,01%)
31,92 RON
39,90 RON (-20%)
24,00 RON
30,00 RON (-20%)
36,00 RON
45,00 RON (-20%)
Created in 0.0655 sec