Calatoria mea cu Charlie

Calatoria mea cu Charlie
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 272
Format: 13x20
Preț: 29,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Calatoria mea cu Charlie - Mark Lowery

 
... un lucru trebuie să ştie lumea despre Charlie: e un miracol.
 
S-a născut foarte timpuriu — cam cu cincisprezece săptămâni înainte de termen. Mama şi tata nu m-au lăsat să-l văd cât a stat în spital, pentru că aveam doar trei ani, dar am văzut o poză: un extraterestru roşu, minuscul şi sfrijit, într-un acvariu, având o căciuliţă de lână pe cap şi ochii ca nişte mingi de ping-pong.
 
Din nas îi ieşea un tub, avea fire prinse pe piept şi în jurul lui clipeau luminiţele unor aparate. în colţul pozei apare degetul mare al lui tata, care e aproape la fel de lung ca întregul trup al lui Charlie.
 
L-au ţinut trei luni în spital, atât de bolnav era. A trebuit să respire un aparat pentru el, pentru că plămânii lui erau o pereche de bureţi umezi şi inutili. Inima i-a tot cedat şi a avut nevoie de patru operaţii de urgenţă.
 
Şi, după toate astea, a căpătat o infecţie foarte gravă de la unul dintre tuburile respiratorii. De cateva ori le-au spus medicii mamei şi tatei să intre la el şi să-şi ia rămas-bun, pentru că „s-ar putea întâmpla în noaptea asta".
 
Mi se face rău când mă gândesc cât de aproape a fost de... ştiţi voi...
 
Dar a luptat, şi a luptat şi, cumva, a supravieţuit. Medicilor li s-a părut atât de incredibil, încât Charlie a apărut chiar şi în ziare. Avem şi acum tăieturile, înrămate, pe poliţa de deasupra căminului: „faceţi cunoştinţă cu Charlie, copilul minune“, „Luptătorul Charlie, înviat din morţi", „Viu şi sănătos tun"
 
Ziua în care a venit în sfârşit acasă a devenit una dintre amintirile mele cele mai timpurii. Mi-l amintesc; pe tata ţinându-mă pe mine pe un genunchi şi pe Charlie în curbura braţului.
 
— Fă cunoştinţă cu frăţiorul tău* barosane, a spus el cu o voce tremuranda si cu cearcăne vinete în jurul ochilor. Va trebui să-i porţi de grijă...
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Literatura pentru copii

Created in 0.0960 sec