Calatorie in centrul inimii

Calatorie in centrul inimii
Preț: 34,90 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 214
Format: 13x20

DESCRIERE

Calatorie in centrul inimii - Alexandru Athanasiu

 
Călătorie în centrul inimii. Radiografia unui sentiment

M-am gândit, deseori, dacă a scrie o carte este un alibi pentru plictiseală, o vanitate, expresia unei nevoi de nestăpânit, o formă de devotament faţă de o idee sau, în fine, o modalitate de comunicare prin împărtăşire comunitară a unui ideal sau a unor trăiri sentimentale.
 
Poate toate la un loc şi încă ceva mai mult, parafrazându-l pe renascentistul Pico della Mirandola - doctor omnis scientiae et quibusdam alliis, aşa cum îi plăcea să se introducă în cercurile puterii din acea vreme; câtă infatuare prin comparaţie cu geniul tutelar al Renaşterii, Leonardo da Vinci, care prezentându-şi serviciile lui Ludovico Sforza, zis şi Moro, ducele Milanului, menţiona la finalul listei cu abilităţi profesionale faimoasa formulă „Anche io sono pittore”
 
Mi-am închipuit cu fiecare carte scrisă în anii profesoratului în drept că gândurile transfigurate în idei şi care iau forma tiparului îşi continuă netulburate existenţa, fără legătură cu „peripeţiile” de viaţă ale autorului, supravieţuindu-i, de regulă.
 
CUPRINS:
 
Călătorie în centrul inimii. Radiografia unui sentiment 
Sfinxul  
Impostura ca formă a succesului social?   
Autoritate şi autoritarism    
O, temporal...
Spovedania unui învins?    
Savanarola şi Comisionarul    
Un posibil post scriptum la statul de drept
Fragment autobiografic   
Curajul vorbelor şi laşitatea faptelor   
Idealuri si idoli 
Sau despre dovedirea nevinovăţiei şi încrederea în justiţie, ca modalităţi ale manipulării sociale şi ale instrumentării terorii   
Binele ca răul cel mai mic

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0307 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.