Cantec lin - Leïla Slimani

Cantec lin - Leïla Slimani
Preț: 29,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 176
Format: 13x20

DESCRIERE

Cantec lin - Leila Slimani

 
... bebeluşul a murit. N-a fost nevoie decât de câteva secunde. Doctorul i-a asigurat câ nu suferise. L-au învelit într-o husă gri şi fermoarul a fost tras peste.
 
Corpul dezarticulat care plutea în mijlocul jucăriilor. Micuţa era încă vie atunci când au sosit ajutoarele. S-a împotrivit ca un animal sălbatic.
 
Au fost găsite urme ale luptei, bucăţi de piele sub unghiile ei moi. în ambulanţa care o transporta la spital a fost agitată, scuturată de convulsii.
 
Cu ochii ieşiţi din orbite, părea să caute aer. Gâtul i se umpluse de sânge. Avea plămânii perforaţi şi capul i se lovise violent de comoda albastră.
 
Au fotografiat scena crimei. Poliţia a luat amprentele şi a măsurat suprafaţa băii şi a camerei copiilor. Pe jos, covorul de prinţesă era îmbibat de sânge.
 
Masa de înfăşat era pe jumătate răsturnată. Jucăriile au fost adunate în saci transparenţi şi puse sub sechestru. Până şi comoda albastră avea să folosească la proces.
 
Mama era în stare de şoc. Asta e ceea ce au spus pompierii, asta au repetat poliţiştii, asta au scris jurnaliştii. Intrând în camera în care zăceau copiii, ea a scos un ţipăt, un ţipăt din toţi rărunchii, un urlet de lupoaică făcând zidurile să se cutremure.
 
Noaptea s-a lăsat peste această zi de mai. A vomat, şi poliţia a găsit-o aşa, cu hainele pătate, ghemuită în cameră, sughiţând ca o apucată. A urlat până şi-a spart plămânii.
 
Asistentul de pe ambulanţă a făcut un semn discret din cap, au ridicat-o, în ciuda faptului că se opunea, în ciuda loviturilor pe care le dădea cu picioarele.
 
Au ridicat-o încet şi internista tânără de pe ambulanţă i-a administrat un calmant. Era prima ei lună de stagiu.
 
Şi pe cealaltă au fost nevoiţi s-o salveze. Cu tot atâta profesionalism, cu obiectivitate. Nu a ştiut să moară. Moartea, ea n-a ştiut decât s-o împartă. Şi-a secţionat venele de la încheieturi şi şi-a înfipt cuţitul în beregată.
 
Şi-a pierdut cunoştinţa, la picioarele patului cu bare. Au ridicat-o de pe jos, i-au luat pulsul şi tensiunea. Au pus-o pe targa şi stagiara cea tânără şi-a ţinut mâna apăsată pe gâtul ei.
 
Vecinii s-au adunat în faţa imobilului. Mai ales femei. Curând e ora la care trebuie să-şi ia copiii de la şcoală. Femeile privesc ambulanţa, cu ochii umflaţi de lacrimi. Plâng şi vor să ştie.
 
Se ridică pe vârfuri. încearcă să distingă ceea ce se întâmplă în spatele cordonului de poliţie, în interiorul ambulanţei care demarează cu toate sirenele pornite. Işi şoptesc informaţii la ureche. Zvonul circulă deja. Li s-a întâmplat o nenorocire copiilor.
 
E un imobil frumos acesta, din rue d’Hauteville, în aron-dismentul zece. Un imobil în care vecinii îşi dau bună ziua călduros, chiar fară să se cunoască. Apartamentul soţilor Masse se află la etajul al cincilea. Este cel mai mic apartament din clădire...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0317 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.