Captivi in Internet - Jean-Claude Larchet

Captivi in Internet - Jean-Claude Larchet
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 336
Format: 13x20
Categoria: Diverse
Preț: 35,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Captivi in Internet - Jean-Claude Larchet

 

... se spune in mod curent ca inventarea noilor media a provocat in societatea noastra o revolutie comparabila cu cea produsa de electricitate sau de noile mijloace de locomotie. Exista insa o mare diferenta intre noile media si celelalte inventii care au schimbat in mod profund viata omului modern. Nici o alta tehnologie nu a patruns in activitatea noastra zilnica pentru un timp atat de indelungat, nu a solicitat atentia si interventia noastra atat de constant, nu a invadat atat de mult viata noastra privata, familiala si personala, nu a patruns atat de profund inlauntrul vietii noastre sufletesti. 


Nici o alta tehnologie nu a transformat atat de mult raporturile noastre cu spatiul si timpul, felul nostru de a vedea lumea, relatiile noastre cu ceilalti, reprezentarea pe care o avem despre noi, natura si ritmul activitatilor noastre de la serviciu si din timpul liber, forma noastra de comunicare, ca si natura, structura si forma vietii noastre psihice si intelectuale. Si nici o alta tehnica, prin influenta exercitata asupra modului nostru de a fi, care constituie textura existentei noastre, nu a avut un impact atat de important asupra vietii noastre spirituale.

Scopul studiului nostru […] este acela de a invita la o reflectie critica asupra folosirii acestor noi mijloace de comunicare […]. Pornind de la o mai buna cunoastere a deviatiilor provocate de noile media si a efectelor patologice reale si potentiale, sa invatam sa le controlam si sa reducem utilizarea lor in zona in care produc efecte nedorite.

Numai constientizand gravitatea acestei adevarate maladii care afecteaza civilizatia noastra se va putea organiza rezistenta fata de ele […] si numai asa ne vom putea gandi la o schimbare in societate care sa poata reda comunicarii dimensiunea cu adevarat umana si spirituala ce s-a pierdut.

Jean-Claude Larchet 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0757 sec