Caractere atipice - Tom Hanks

Caractere atipice - Tom Hanks
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 448
Format: 13x20
Categoria: Proza
Preț: 37,70 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Caractere atipice - Tom Hanks

 
... in volumul său de debut, din care transpar numeroase elemente autobiografice, Tom Hanks dovedește o fascinație genuină pentru viața oamenilor simpli, reușind să celebreze banalul sau să sape galerii subterane pentru a scoate la lumină frământările ce se ascund sub aparentul calm al existenţei.
 
Războiul, imigraţia, copilăria marcată de divorţul părinţilor sau relaţiile de cuplu dezacordate sunt doar câteva dintre temele „incomode“ pe care scriitorul le abordează, însă nu într-o cheie fatalistă, ci mai degrabă cu întorsături edulcorante de happy-end hollywoodian...
 
Din carte:
 
... Kirk Ullen încă dormea, lungit în pat, sub o plapumă și o pătură veche de armată. Cum se întâmpla din 2003, de pe vremea când avea cinci ani, dormitorul lui era și cameră de depozitare, pe care o împărțea cu mașina de spălat și uscat rufe Maytag, cu o spinetă veche, zgâriată și dezacordată, cu mașina inutilă de cusut pe care mama lui n‑o mai folosise din timpul celui de‑al doilea mandat al lui Bush și cu o mașină de scris electrică Olivetti‑Underwood care devenise nefuncțională după ce Kirk vărsase pe ea root beer cu înghețată.
 
Camera nu aveaîncălzire, așacăera mereu răcoare, chiar și în această dimineață devreme delasfârșitul lunii iunie. Ochii îi erau pejumătate deschiși și dați pestecap, căci visa că era încă în liceu și nu puteasăformezecombinațiacorectă decifre ca să‑și deschidă dulapul de la sala de sport.
 
Se afla la a șaptea încercare, răsucind spre dreapta, apoi de două ori sprestânga, apoi încă o datăspre dreapta, când un fulger a luminat orbitor tot vestiarul. Apoi, la fel de brusc, întunericul a cuprins întreaga lume.
 
Au urmat mai multe explozii de lumină, ca niște fulgere îndepărtate, apoi s‑a făcut din nou întuneric – după care totul a  devenit din nou alb, apoi de un negru impenetrabil, iar și iar.
 
Dar nu era o furtună cu bubuituri, nu se auzeau tunetelelui Thor răsunând din canioane îndepărtate.
 
— Kirk? Kirkwood? Cel care striga era tatăl lui. Frank Ullen aprinsese și stinsese lumina din cameră – asta considera el că era un semnal de trezire amuzant.
 
— Chiar vorbeai serios aseară, puștiule? a zis Frank și a început să cânte: Kirkwood, Kirkwood. Vreau să aflu răspunsul tău.
 
— Ce? a croncănit Kirk.
 
— Despre mersul pe Marte. Spune nu și am plecat. Spune da și începem ziua ta de naștere ca niște Ulleni adevărați, curajoși și liberi. Marte?
 
Creierul lui Kirk revenea la realitate și și‑a amintit. Azi împlinea nouăsprezece ani. Cu o seară înainte, dupăcină, îl întrebase petatăl lui dacă puteau merge dimineața la surfing, așa cum făcuseră în ziua în care împlinisezeceani și, din nou, în dimineațaîn careîmplinise treisprezece. „Cum să nu!“ a spus tatăl lui.
 
Condițiile pe plaja Marteaveau săfie bune. Veneau niștecurenți numai buni din sud‑vest...
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0650 sec