Ce ai nevoie sa stii despre primii 7 ani de viata

Ce ai nevoie sa stii despre primii 7 ani de viata
Autor:
Anul publicării: 2018
Pagini: 700
Categoria: Sfaturi practice
Preț: 35,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Ce ai nevoie sa stii despre primii 7 ani de viata - Kay Kuzma

 

Cartea de față conține informații care, deși provenite din surse diferite, dovedesc că la originea lor se află o singură minte: mintea lui Dumnezeu, care ne oferă direcții sigure de dezvoltare a copiilor noștri. 

 

Ceea ce faci pentru copilul tau in primii 7 ani, il va influenta in intreaga viata.

 

Din carte:

 

Ce-mi doresc pentru copii mei?

 

Copiii mei s-au făcut mari şi sunt la casele lor, dar întrebarea care, de-a lungul anilor, m-a condus ca părinte ă fost: Ce-mi doresc pentru ei? Răspunsul s-a schimbat odată cu nevoile lor şi cil circumstanţele. Astăzi, sunt la rândul lor părinţii unuia sau mai multor copii aflaţi în primii şapte ani de viaţă. Iar eu îmi pun întrebarea...


Ce îmi doresc pentru copiii mei acum, când sunt la vârsta adultă şi, la rândul lor, au copii? Le doresc să găsească bucurie şi împlinire în rolul de partener de căsătorie şi dle părinte.

 

Le doresc să savureze la maximum rolul de părinte, răspunzând creativ, cu rugăciune şi cu succes la provocările pe care le aduce un copil în viaţa fiecăruia. Le doresc să aibă înţelepciune de la Duhlii Sfânt ca să înţeleagă cum să răspundă la nevoile individuale ale fiecărui copil într-un mediu de viaţă sănătos şi echilibrat.

 

Iar acesta este visul meu şi pentru voi.


însă am văzut că sarcina nu este uşoară. Societatea le-a creat ţinerilor părinţi de astăzi un mediu foarte dificil în care să-şi crească copiii, împânzit cu zone minate şi capcane care pot distruge câminurilor pot destabiliza familiile şi pot afecta potenţialul copilului de a trăi viaţa din belşug pe care Isus a venit ca să i-o dăruiască.

 

Este uşor, să păşiţi pe teren minat fără să vă daţi seama, mai ales dacă procedaţi aşa cum au procedat şi părinţii voştri! Iată trei capcane.

 

Capcana 1

Legalismul — echivalarea bunei purtări cu evlavia

 

Oamenii — membrii de la biserică, prietenii, vecinii, bunicii — au tendinţa de a judeca copiii în funcţie de modul în care se poartă. Şi pentru că vă doriţi ca ceilalţi să creadă că sunteţi părinţi buni, iar copiii voştri — copii buni, devine foarte tentant să stabiliţi pentru comportamentul copiilor standarde ridicate, bazate pe aşteptările celorlalţi sau pe ce anume consideră ceilalţi că înseamnă „bun”, iar nu pe scopul vostru suprem pentru viaţa lor şi pe ceea ce îi motivează.


Ca urmare, copiii încep să creadă că modul în care se comportă este mai important decât atitudinea sau motivaţia. Deciziile bazate pe principii pier fără urmă.

 

Binele şi răul devin o problemă în alb şi negru, depinzând de cine deţine autoritatea în acea situaţie sau de cine îi vede.

 

Nuanţele de gri nu mai există atunci când copiii trebuie să respecte fără discuţii standardele omeneşti, care pot să nici nu aibă o bază morală sau raţională clară.

 

Copiilor nu li se permite să ia decizii morale principiale şi să înveţe din consecinţe.


Atunci când copiii trăiesc într-un mediu legalist, mesajul mai mult sau mai puţin subtil pe care îl recepţionează este că sunt iubiţi, acceptaţi sau răsplătiţi doar atunci când se poartă „bine”...CUPRINS:

 

Cuvânt-înainte  


Secţiunea I: O educaţie orientată spre scopuri
Capitolul 1: Ce-mi doresc pentru copiii mei?
Capitolul 2: Obţinerea informaţiilor utile în stabilirea itinerariului
Capitolul 3: Cultivarea unei atitudini de reverenţă chiar şi în zilele dificile
Capitolul 4: Oferiti-le copiilor voştri timpul cel mai bun    
Capitolul 5: Cum să trăim o viaţă echilibrată şi împlinită  
Capitolul 6: Fiţi voi înşivă persoana care doriţi să devină copilul vostru    


Secţiunea II: Cum să umpleţi viaţa copilului eu dragoste
Capitolul 7: Cum funcţionează „cupa dragostei”,        
Capitolul 8: Purtarea de grijă
Capitolul 9:  Respectul
Capitolul 10: Acceptarea    
Capitolul 11: Iertarea 
Capitolul 12: Increderea

 

............

 

...............

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0530 sec