Ce mancam ca sa ne hranim? - Gheorghe Mencinicopschi

Ce mancam ca sa ne hranim? - Gheorghe Mencinicopschi
-10%
Preț: 39,60 RON
44,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 512
Format: 13x20

DESCRIERE

Ce mancam ca sa ne hranim? Preventie si terapie prin dieta in Bolile Cardiovasculare si in Diabetul Zaharat - Gheorghe Mencinicopschi

 

DIETA CARDIOPROTECTOARE
Această dietă prietenoasă cu inima şi arterele, cuprinde o structură echilibrată de alimente, naturale sau minimal procesate, care furnizează macronutrienţii şi micronu-trienţii necesari desfăşurării unui metabolism corect, hrănind întreaga fiziologie a unui corp sănătos.
 
Dieta furnizează:
25 — 30% proteine naturale, puţin procesate, provenind din came de la animale crescute tradiţional, în condiţii cât mai naturale, came de pasăre, peşte, ouă (îmbogăţite în omega 3 şi seleniu), leguminoase (fasole boabe, nă-ut, linte, mazăre, soia NON - GMOS) prelucrată tradiţional sub forma de tofu, natto, tempeh, nuci, seminţe, ciuperci, alge ş. a.; au index glicemic 0 sau mic.
 
30 — 35% grăsimi mononesaturate (acid oleic, omega 9), din ulei de măsline extravirgin presat la rece, nuci, alune, peşte, tofu, natto, migdale, nuci de pin, cu moderaţie unt natural (20 - 40 g/zi, intermitent), slănină de porc rustic (ex: Mangaliţa crescut pe păşune, pădure, 20 - 40 g/zi intermitent), seminţe de in, cânepă. Se vor evita uleiurile rafinate, grăsimile hidrogenate şi cu acizi graşi trans, prăji rea grăsimilor, alimentele procesate industrial cu grăsimi; - au index glicemic 0.
 
-    40% - carbohidrati - glucide, bogate In fibre solubile (pectine) şi insolubile, în fitosteroli, antioxidanţi, vitamine, minerale, fitochimicale, din legume, fructe, ciuperci, consumate de preferinţă în stare crudă, leguminoase, unele pseudocereale, quinoa, amarant, hrişcă şi evitând derivatele din grâul comun pitic (panificaţie albă, patiserie, cofetărie, cereale de mic dejun, biscuiterie, chips, snack, vafe - napolitane ş. a.).

Fructele, legumele, leguminoasele, ciupercile au index glicemic scăzut Aportul caloric zilnic trebuie si fie de cca 2000 Kcal.
Combinaţiile corecte între proteine, grăsimi şi glucide asigură un index glicemic şi o încărcătură glicemică scăzute, generând un răspuns insulinic scăzut protector pentru sistemul cardiovascular şi pentru întreg organismul. Aceste combinaţii au şi un indice ridicat de SAŢIETATE şi nu induc dependenţă şi POFTE alimentare.

Recomandările sunt, In parte, asemănătoare cu cele ale Programului Naţional de educaţie pentru colesterol NCEP (National Cholesterol Education Program, din SUA), însă, spre deosebire de acestea, noi nu recomandăm consumul de glucide şi cereale rafinate. în tabelul 4 şi tabelul 5 sunt prezentate componentele cheie ale schimbărilor terapeutice ale stilului de viaţă, dar şi efectul cumulativ al strategiei de scădere a colesterolului asupra lipoproteinelor cu masă moleculară mică...
 
CUPRINS:
 
O NOUĂ ABORDARE A BOLILOR CARDIOVASCULARE (CVD)    
I Omul — O abordare holistică            8
1. 1.    Omul modem şi provocările    sale      8
1. 2.    Omul - sistem biologic ultracomplex    13
2 Alimente, dietă, stil de viaţă. O nouă abordare a calităţii alimentului    23
2. 1.    Aerul - respiraţia şi sistemul circulator    24
2. 1. 1.    Respiraţia alveolo - pulmonară şi conexiunea cu sistemul cardiovascular    26
2. 1. 2. Bioenergetica respiraţiei în conexiune cu sistemul cardiovascular -
mitocondria organit esenţial al metabolismului energetic celular inclusiv miocitar     27
2. 2.    Apa    49
2. 2. 1.    Paradoxul sodiului şi bolile cardiovasculare - Sarea bună pentru mâncare    52
2. 2. 2.    Ce fel de apă consumăm pentru o hidratare optimă     53
2. 3.    Alimentele şi calitatea alimentului    56
2. 3. 1. Omul integrator al lanţurilor trofice planetare 56
2. 3. 2.    Calitatea alimentului - un concept holistic.. 65 3 Conexiuni Sistem Cardiovascular,
Sistem Nervos, Sistem Endocrin, Sistem Imunitar, Sistem Respirator, Sistem Digestiv Rinichi - Stres, Status Pro-Inflamator Sistemic. 117
4 Patogeneza Bolilor Cardiovasculare (CVD)    121
4. 1. Statusul proinflamator sistemic cronic, subclinic şi patogeneza bolii cardiovasculare şi cerebrovasculare    *22
4. 2.    Disfuncţia endotelială şi fenotipul endotelial... 125
4. 2. 1.    Patogeneza aterosclerozei    
4. 3. Evaluarea riscului cardiovascular în noua abordare cardiologică...                                    
4. 4. Principalii factori de risc pentru bolile cardiovasculare (CVD) şi cerebrovasculare (AVC)    
4. 4. 1.    Paradigma colesterolului    
4. 4. 2.    Hiperinsulinemia - hiperglicemia    
4. 4. 3.    Stresul oxidativ - sindromul metabolic    
4. 4. 4.    Metabolism bioenergetic defectuos - distincţiile mitocondriale    
4. 4. 5.    Biochimia sângelui    
4. 4. 6.    Feritina            
4. 4. 7.    Sănătatea cavităţii orale            
4. 4. 8.    Hipertensiunea arterială, factorii genetici şi specificul apartenenţei la genul feminin - masculin
4. 4. 9.    Radiaţiile ionizante    187
4. 4. 10.    Grăsimi hidrogenate - acizii graşi trans
4. 4. 11.    Metale grele - toxice    190
4. 4. 12.    Sindromul de adaptare la stres..    193
4. 4. 13.    Acidul uric                    195
4. 4. 14.    Fumatul
.........
.........

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0294 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.