Cele 5 pietre de temelie ale familiei - Jesper Juul

Cele 5 pietre de temelie ale familiei - Jesper Juul
Preț: 28,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 152
Format: 13x20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Cele 5 pietre de temelie ale familiei - Jesper Juul

 
... in carte descoperim conceptul de bază al unei familii sănătoase și oferă cinci principii fundamentale care stau la baza unei relații armonioase între părinți și copii.

Prima piatră de temelie evidențiată de Jesper Juul este "Echilibrul". Autorul subliniază importanța unui echilibru sănătos între puterea și influența părinților și autonomia și independența copiilor. El promovează o relație egalitară și respectuoasă în familie, în care fiecare membru este valorizat și ascultat.


A doua piatră de temelie este "A fi prezent". Juul subliniază că este esențial să fii prezent și să acorzi atenție deplină copiilor tăi, să comunici deschis cu ei și să îi asculți cu empatie. El promovează conectarea emoțională și relaționarea autentică în cadrul familiei.


A treia piatră de temelie este "Construirea încrederii". Autorul subliniază importanța încrederii reciproce între părinți și copii. El încurajează părinții să-și respecte promisiunile, să fie consecvenți și să-și trateze copiii cu respect și demnitate. Prin construirea unei relații bazate pe încredere, se creează un mediu sigur și stabil în familie.


A patra piatră de temelie este "Responsabilitatea reciprocă". Juul subliniază că responsabilitatea trebuie împărțită în mod echitabil între părinți și copii. El încurajează implicarea copiilor în luarea deciziilor familiale și îi îndeamnă pe părinți să își asume responsabilitatea propriilor lor acțiuni și emoții.


Ultima piatră de temelie este "Solidaritatea". Autorul subliniază importanța sprijinului și susținerii reciproce în familie. El încurajează părinții să-și arate afecțiunea și să-și sprijine copiii în explorarea propriilor lor interese și pasiuni. Solidaritatea înseamnă să fii acolo unul pentru celălalt în momentele dificile și să promovezi un sentiment de apartenență și echipă în familie.


"Cele 5 pietre de temelie ale familiei" oferă părinților și oricărei persoane interesate de relațiile familiale o perspectivă inspirată și provocatoare. Cartea pune accentul pe relația egalitară, respectuoasă și conectată dintre părinți și copii, promovând valorile esențiale pentru o familie sănătoasa...

 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0292 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.