Cele 5 simturi - porti catre aromania si vindecarea trupului, mintii, sufeltului

Cele 5 simturi - porti catre aromania si vindecarea trupului, mintii, sufeltului
-10%
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 96
Format: 11x18
Preț: 14,40 RON
16,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Cele 5 simturi - porti catre aromania si vindecarea trupului, mintii, sufeltului (Clara Toma)

 
... lucrarea de fata este un răspuns; un răspuns la o întrebare pe care, din păcate, prea mulţi oameni nu şi-au pus-o niciodată: ce pot face eu însumi, într-un mod simplu, accesibil şi fără costuri dificil sau imposibil de asumat, pentru a simţi că armonia face parte din fiecare zi a existenţei mele?
 
    Când armonia este absentă din existenţa noastră, din noi înşine, acel spaţiu este cu siguranţă populat cu disconfort, cu sentimentul că "lipseşte ceva important," cu probleme în diverse planuri, cu frici, cu temeri, cu nefericire şi în ultimă instanţă, cu boli, cu patologii ce se manifestă în plan fizic, mental sau emoţional.
 
Din carte:
 
... in procesul elaborării lingvistice, influenţa sistemului dominant vizual se manifestă prin alegerea şi folosirea de cuvinte, expresii care au legătură cu vederea.

    Astfel, cineva care fac parte din tipul, "vizual" va folosi foarte frecvent cuvinte ca: a vedea, a observa, a focaliza, clar, limpede, cristalin, strălucitor, obscur, scenariu, imagine, colorat, etc.

    Influenţa sistemului de reprezentare dominant auditiv îşi face cunoscută prezenţa prin folosirea predilectă a unor cuvine precum: a asculta, a auzi, a spune, a suna, acut, surd, tare, consonant, disonant, etc.

    Sistemul reprezentaţional kinestezic conduce la organizarea perceperii lumii prin intermediul senzaţiilor tactile, olfactive şi gustative; limbajul în acest caz fiind caracterizat prin cuvinte aparţinând sferei senzaţiilor fizice şi emoţionale, de pildă: a simţi, a gusta, cald, rece, concret, miros, senzaţie, atracţie, etc.

    Anumite studii în domeniul programării neurolingvistice susţin că 40% din persoane sunt predominant vizuale, 40% predominant kinestezice şi 20% predominant auditive.

    În comunicare se mai utilizează şi denumirea de canale senzoriale pentru sistemele reprezentaţionale.

    Toţi utilizăm toate cele trei tipuri de canale de comunicare - vizual, auditiv, kinestezic, însă sunt persoane care au un creier preponderant orientat spre vizual, alte persoane au creierul orientat spre auditiv, iar alte persoane au creierul orientat kinestezic...
 
 
CUPRINS:
 

Prefaţă 

 

Capitolul 1
Cele cinci simţuri - câteva noţiuni elementare 

 

Capitolul 2
Sistemele de reprezentare a realităţii; cum recunoaştem sistemul nostru preferat?

 

Capitolul 3
Meloterapia 

 

Capitolul 4
Cromoterapia

 

Capitolul 5
Terapia prin atingere

 

Capitolul 6
Aromaterapia

 

Capitolul 7
Sinergia simţurilor - cale către armonia dintre trup-minte-suflet 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0984 sec