Celeste - Planeta Purgatoriului

Celeste - Planeta Purgatoriului
-15%
Preț: 17,00 RON
20,00 RON (-15%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 240
Format: 13X20

DESCRIERE

Celeste - Planeta Purgatoriului (Lucian Ciuchita)

 
... gândurile i se risipesc ca o adiere pe poteci necunoscute, asemenea viselor frumoase răpite de duhul dimineţii din braţele grele şi dulci ale somnului.
 
Celeste, încă o dată trezită la realitatea ce nu conteneşte a fi plină ie surprize, aşa cum marinarii caută luni de zile ca să întrezărească ţărmul, rămâne cu privirea fixă în zare, la limita orizontului, acolo unde se contopeşte Cerul cu „oceanul îngheţat”.
 
Asociind zările necunoscute, de frica singurătăţii, Celeste îşi întoarce privirea în partea dreaptă a locului îngheţat, unde se vede ceva verde: „Uite o formă nouă de relief una care pare a fi acoperită de vegetaţie. Deci existaşi natură vie pe aceasta planetă!”
 
Bucuroasă de descoperirea făcută, porneşte cupas vioi spre oaza de verdeaţă, cuprinsă de aceiaşi fiori ca ai beduinului care îşi pune toată speranţa că acolo va găsi apa.
 
Citise cândva că oaza nu este apanajul deşertului, şi că ea se poate referi şi la locul neacoperit cu gheaţă în zona interioară a Antarcticii, adică hăt departe, undeva pe o altă planetă, dintr-o altă galaxie, dintr-un alt colţ al Universului.
 
Cu cât se apropia mai mult acel loc, cu atât începea să distingă mai clar ce avea să găsească acolo.
 
Acum desluşea bine că, la doar câţiva kilometri de noua ei casă, se afla o minunată natură, aşa cum o ştia pe cea de acasă şi nu avea cum s-o uite vreodată.
 
Nu-şi facea probleme că vor fi „kilometri extratereştri” şi va avea mai mult de mers, în Univers doar Timpul are o altă dimensiune nu şi spaţiul. Mă rog, spaţiul privit ca distanţă.  Adică, dacă ai fi mutat Parisul şi Berlinul undeva în Spaţiu, pe I o altă planetă, tot 1049 de kilometri aveai de făcut.
 
Nu-şi făcea mari probleme nici cu posibila confuzie a lui  „acasă''.
 
Treaba cu „acasă' devenise deja ambiguă, dar, pentru că ) era oarecum resemnată a locui o vreme pe-aici, pe planeta Turcoaz, apelase cu înţelepciunea-i caracteristică la un postulat, valabil oriunde în Univers: „Acasă este acolo unde te simţi bine!" 
 
Rău, cu adevărat, nu se simţise, căci stările date de diabet nu se datorau planetei ăsteia, iar de urma să se simtă bine, ca „acasă' era de văzut.
 
Deocamdată, toate cele ce vedea, îi încântau ochiul: păduri de smarald, ape argintii, cascade zgomotoase, păsări multicolore care brăzdau cerul ca un foc de artificii şi flori, multe flori, într-o orgie de culori.
 
Undeva, mai în spate, văzu o aşezare, cu o arhitectură dominată de cupole transparente, avangardistă.
 
Uimirea îi atinge cote maxime, când văzu Piramida.
 
Celeste, de atâtea emoţii simte cum inima îi zboară din piept. Stupoarea îi blochează simţurile...
 
 
CUPRINS:
 
In loc de motto
Prolog.  
Cuvânt înainte 
 
Capitolul I Oraşul Luminii - Oraşul Iubirii
Capitolul II Călătorind printre stele 
Capitolul III Undeva în spaţiul cosmic
Capitolul IV Zborul spre planeta Turcoaz
 
Capitolul V Primii paşi pe Atracius 
Capitolul VI Viaţa pe planetă 
Capitolul VII Despre iubire şi alte lucruri
Capitolul VIII Piramida înţelepţilor 
 
Capitolul IX Calota întunericului
Capitolul X Dezvăluiri 
Capitolul XI întâlnirea frumoasei Celeste cu întunecatul Kargul 
Capitolul XII Pagini regăsite din jurnalul Celestei 
Capitolul XIII Revenire
 
Epilog 
Sfârşit

RECENZII

Rating general
5 (1 recenzie)
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
5

Planeta Purgatoriului

La prima vedere titlul cartii pare cunoscut sau te trimite cu gandul la Insula Purgatoriului. Purgatoriul in dubla varianta,fara sa mai facem referire si la Dante Alighieri…Si totusi, vorbim de doua romane diferite chiar daca au un numitor comun-Purgatoriul. “ Celeste-Planeta Purgatoriului”, transmite un mesaj criptat dintr-o alta civilizatie, cu siguranta superioara pamantenilor, un nou semnal de alarma ca omenirea nu se afla pe drumul cel bun. Ideea apare si in romanul distopic, Insula Purgatoriului, dar acum revine cu alte informatii, poate chiar mai pertinente.Insa, ceea ce frapeaza la prima vedere este schimbarea modului narativ, a gradului de complexitate a expunerii, fara insa sa paraseasca stilul care l-a consacrat, cu multa filozofie si umor de calitate. De data aceasta ne incanta cu o poveste de dragoste, care se desfasoara atat pe Pamant, la Paris, cat si in spatiul extraterestru pe o planeta misterioasa, Atracius. Ne prezinta intr-o alta cheie o incredibila poveste, aventura unei femei deosebite, Celeste, care, in urma unei come diabetice, nu este salvata de semenii ei, ci de extraterestri. O entitate superioara face posibila atat salvarea cat si transportarea ei pe o alta planeta, dintr-o alta galaxie aflata la milioane de ani lumina. Ce asteapta conducatorul planetei Atracius de la Celeste? De ce o Femeie primeste misiunea de salvare a unei planete ? De ce o pamanteana ? „DE CE EU?!” îşi lansă Celeste întrebarea în cosmos. „Apoi continuă, întrebându-se şi tot ea răspunzându-şi, pe aceeaşi frecvenţă negativă a gândurilor şi întrebărilor retorice, ce aproape n-o părăsise o clipă de când „plecase” de pe Pământ, cu aceeaşi tonalitate sumbră, a trăirilor care plutesc pe apele neştiute ale destinului, acompaniate de o muzică stranie, ce-i pare un vals al vieţii de dincolo de moarte.”( frag. roman) De ce este selectata Celeste din miliarde de fiinte umane de pe Pamant? Pentru ca era singura fiinta capabila sa indeplineasca aceasta misiune, era Aleasa...
mai mult

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0303 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.