China. Responsabilitatea unei mari puteri - Jin Canrong

China. Responsabilitatea unei mari puteri - Jin Canrong
Preț: 39,90 RON
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786067936285
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 288
Format: 13x20

Alertă stoc

?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

China. Responsabilitatea unei mari puteri - Jin Canrong

 
... in linii mari, nașterea sistemului internațional a fost însoțită de responsabilități în plan internațional. De-a lungul istoriei Evului Mediu, Europa a fost o societate uriașă conectată prin dependența feudală, puterea bisericii și înrudirea de tip aristocratic.
 
În acele vremuri, existau mulți regi, dar nu şi state naționale adevărate; existau relații de responsabilitate diferite între regi și aristocrați, între orașele-state, între biserici și călugări, dar nu şi responsabilități în plan internațional, așa cum le numim astăzi.
 
Drepturile și obligațiile între state nu au devenit o problemă până când Războiul de 30 de ani în secolul al XVII-lea a determinat formarea multor state naționale într-un mod nefericit. Şi totuși, relațiile între statele naționale nu includ în mod necesar responsabilități internaționale.
 
În jurul anului 1 î. H., Imperiul dinastiei Han din China, Imperiul Persan și Imperiul Roman au existat simultan în Eurasia și au stabilit legături prin intermediul Drumului Mătăsii. Dar, desigur, între aceste trei mari imperii nu au existat responsabilități internaționale...
 
...
 
... viziunea Chinei asupra responsabilităților internaționale de la implementarea politicii de reformă și deschidere a fost centrată pe „responsabilitatea internațională fundamentală” a Chinei, cu precădere asupra responsabilităţii dezvoltării economice. Confruntată cu subdezvoltarea economică, China a generat un simţ al urgenței și al crizei încă din perioada colonială.
 
Conducerea și oamenii au avut credința că ţara, care are o populație uriașă, dar o bază economică slabă, poate deveni un membru responsabil al comunității internaționale doar hrănindu-i pe oameni și dezvoltând o economie națională dinamică.
 
În plus, dacă izbutește cu succes o modernizare cuprinzătoare, China poate ajuta la susținerea mișcării comuniste internaționale, care se află la un nivel scăzut. Reforma economică a Chinei a înregistrat un succes mai mare decât cel așteptat.
 
În mai mult de 30 de ani, economia Chinei a fost martora unei rate medii anuale de creștere de aproximativ 10%, ducând la dublarea rapidă a economiei. Cele mai multe dintre scopurile economiei chineze stabilite de Deng Xiaoping au fost atinse înainte de termen. Produsul intern brut al Chinei a fost clasificat al 15-lea în 1978 și a ajuns al doilea în 2010, doar după SUA...
 
CUPRINS:
 
Prefata
 
Capitolul 1 Originea responsabilităților internaționale ale Chinei
Capitolul 2 Motivele realiste și aspectele istorice ale Chinei ca putere responsabilă
Capitolul 3 China ca membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU: menţinerea păcii și împărţirea responsabilităților
Capitolul 4 China - cea mai mare țară în curs de dezvoltare din lume: promovarea dezvoltării și bunăstării
Capitolul 5 China ca economie de piață emergentă: promovarea cooperării și realizarea prosperităţii comune
Capitolul 6 China, constructor al comunității internaționale: coexistență pașnică, armonie și avantaj reciproc
Capitolul 7 Responsabilitățile globale ale Chinei: oportunităţi și provocări

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0414 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.