Chipul dur al despartirii

Chipul dur al despartirii
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 432
Format: 13x20
Preț: 46,99 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

 Chipul dur al despartirii - Michael Connelly

 
Harry Bosch tocmai este detectiv particular în California. Nu-și face reclamă, nu are un birou și este foarte pretenţios atunci când își alege clienţii – își permite, deoarece are în spate o carieră de 30 de ani ca detectiv al poliţiei din Los Angeles...
 
Din carte: 
 
... omul pe care Bosch trebuia să‑l întâlnească stătea la un birou, cu spatele la un şemineu gol, suficient de mare cât să te adăposteşti în el în timpul unei tornade.
 
Cu o mână subţire şi atât de albă, încât părea să poarte o mănuşă din latex, îi făcu semn lui Bosch să se apropie. Acesta se supuse, iar Vance îl invită să se aşeze pe un scaun din piele aflat în faţa lui. Nu‑i întinse mâna.
 
Când se aşeză, Bosch observă că Vance stătea într‑un scaun cu rotile, prevăzut cu butoane electrice pe cotiera stângă.
 
Văzu că biroul era complet gol, cu excepţia unei singure foi de hârtie, care era fie albă, fie stătea cu faţa în jos pe suprafaţa din lemn lustruită.
 
– Domnule Vance, ce faceţi? îl întrebă Bosch.
 
– Sunt bătrân – asta fac, răspunse el. M‑am luptat cu îndârjire să înving timpul, dar unele lucruri nu pot fi biruite. E greu pentru un om în poziţia mea să accepte asta, dar m‑am resemnat, domnule Bosch.
 
Nimic din toate astea nu va mai avea în curând niciun sens, adăugă apoi, arătându‑i împrejurimile cu mâna lui albă şi osoasă. Bosch privi de jur împrejur, ca să vadă dacă Vance se referea la ceva anume.
 
În dreapta se afla o canapea lungă şi albă, străjuită de Chipul dur al despărțirii 27 scaune în aceeaşi culoare. Tabloul era completat de un bar pe care gazda îl putea folosi dacă era cazul.
 
Doi pereţi erau presăraţi cu picturi ce înfăţişau doar nişte simple pete de culoare. Bosch îşi întoarse din nou privirea spre Vance, iar bătrânul îi oferi zâmbetul pieziş pe care îl afişa în toate fotografiile din anticameră.
 
Nu putea să afişeze un zâmbet larg. Nu putuse niciodată, bănuia el, dacă era să dea crezare pozelor. Nu ştia ce răspuns să‑i ofere bătrânului privind moartea şi zădărnicia lucrurilor.
 
Se grăbi, aşadar, să dea curs unei introduceri pe care şi‑o concepuse şi o repetase adesea după întâlnirea cu Creighton...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0657 sec