Circulari si manifeste - Corneliu Zelea-Codreanu

Circulari si manifeste - Corneliu Zelea-Codreanu
Preț: 22,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 280
Format: 13x20

DESCRIERE

Circulari si manifeste - Corneliu Zelea-Codreanu

 
9 SEPTEMBRIE 1936
DESFIINŢAREA TABEREI DE LA SUSAI
DOMNILOR OFIŢERI DOMNILOR PRELAŢI,
DOMNILOR MINIŞTRI,
DOMNILOR GAZETARI,

Citiţi, vă rugăm, alăturatul raport al legionarului Profesor Dobre şi alăturata scrisoare a fiului meu, Comeliu Zelea-Codreanu, cu privire la profanarea de pe muntele Susai-Predeal, unde făcusem o tabără legionară, pentru a îngriji de sfintele oase ale eroilor noştri, uitate şi părăsite de 20 ani de o oficialitate înstrăinată de gloriile şi durerile Neamului.

Ar trebui să aduc infama profanare petrecută, la cunoştinţa întregii ţări, pentru că ţării aparţin sfintele oase ce ne dau azi dreptul de a ne considera oameni pe acest pământ.
 
Prefer însă să nu răspândesc nemaipomenita infamie şi ruşine şi prefer, mai cu seamă, să nu poată nimenea, chiar cei mai mari duşmani ai noştri, să spună că speculăm sfânta vitejie a martirilor noştri naţionali.

Cu înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Gurie al Basarabiei am pus piatra fundamentală locaşului de odihnă a rămăşiţelor eroilor morţi pentru Ţară.
 
Înalt Prea Sfinţitul a slujit pentru prima oară, după douăzeci ani de uitare, sfintele oase, şi poporul, în genunchi şi plângând de emoţie, a asistat la sfânta slujbă de astă vată.

In faţa acestui nemaipomenit sacrilegiu nu pot decât si strig: ”Scoală-te, Ferdinand cel Loial, şi vino de vezi cum ti se omoară mişeleşte, pentru a doua oară, eroii tăi!”

Adresându-mă D-voastră, Ofiţeri ai Armatei Române, care aţi rămas vii în urma crâncenului război, vă întreb: Veţi lăsa fară saci un răspuns ofensa adusă acestor sfinte oase?
General CANTACUZINO-GRĂNICERUL
 
...........
 
 
DIN CUPRINS:
 
Cuvânt introductiv - Nicador Zelea-Codreanu

1927
Circulara Nr. 1

1930
Chemare către purtătorii duhului nou al vremii.
Un Apel şi un Avertisment
Către legionarii din Iaşi
Congresul studenţesc de la Brăila 1930

1933
Prigoana 1933. Circulară Ordin

1934
Trădarea [Mihail Stelescu, vinovat de trădare]
Circulară [Desfiinţez; Fiţi atenţi]
Circulară - Dispoziţii [Referitor la cazul Stelescu]
Circulară [Sabia neiertătoare a Sf. Arhanghel Mihail]
Partidul Liberal. Circulară

1935
După prigoană. Scrisoare pentru anul nou 1935
Către organizaţia Brăila
 
............

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0346 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.