Citadela perpetua

Citadela perpetua
Preț: 22,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 158
Format: 13x20

DESCRIERE

Citadela perpetua - Nicolae Vasile

 
... modelul sistemist, format din lumea dorinţelor (transcendentală şi reală), lumea percepţiilor (reală) şi lumea acţiunilor (reală) legate între ele de un ansamblu logic funcţionează în prezent pe componenta fuzzy a logici respective, deci are posibilitatea unui număr infinit de valori logice, ceea ce permite ca fiecare individ să îşi aleagă propria ţintă şi evoluţie spre aceasta, bazându-se pe multitudinea de căi, mijloace şi percepţii, disponibile astăzi mult mai mult decât în trecut, datorită evoluţiei tehnologice şi comunicaţionale.

Aceasta face ca fiecare om să aibă linia proprie de evoluţie, nefiind interesat de structurile asociative şi instituţionale din proximitate. Astfel se explică aparent inexplicabila lipsă de interes al indivizilor, mai ales a celor tineri, faţă de ispitele apropiate, urmărind ceva „mai interesant” pe propriul telefon mobil sau tabletă. Evident că, In majoritatea cazurilor, eficienţa şi eficacitatea acestora vor fi mai reduse decât dacă s-ar angrena într-un grup.
 
Ce trebuie să facă, în această situaţie, instituţiile implicate în educarea şi formarea tinerilor, precum şcoala, biserica etc.?...
Acestea, pentru a reuşi să îşi realizeze scopul pentru care există, ar trebui să se adapteze la starea de fapt, care constă în lipsa totală de interes a indivizilor pentru activităţile de grup. Atunci, biserica trebuie să facă mai multe spovedanii şi mai puţine slujbe, şcoala trebuie să lucreze mai mult cu elevul şi mai puţin cu clasa etc.
 
Altfel, audienţa acestora va scădea continuu, Ia fel şi eficienţa, şi eficacitatea.
Dacă, în prezent, omul pare a fi mai mult interesat de independenţă decât de eficienţă şi eficacitate, există multe exemple din natură unde sinergia de grup este pe deplin utilizată.
 
Păsările care zboară distanţe lungi se grupează în forma literei „V”, scara eforturilor fiind, din diferite surse, 100% pentru pasărea din vârf, 70% pentru păsările din flancul al doilea, 62% pentru cele din flancul al treilea etc., schimbând periodic poziţia între ele pentru a se odihni pe rând. A nu face aceasta ar însemna moartea pentru aceste fiinţe care nu ştiu asta din carte. Lupta lor este cu rezistenţa aerului...
 
CUPRINS:
 
MARGINALII LA O CARTE EVENIMENT - „CITADELA PERPETUĂ” SAU CUM SĂ-ŢI TRANSFORMI SEMENII ÎN FRAŢI             

GÂNDUL, CA GLONŢUL         

ANUL, CA CERCUL

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0325 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.