Codul zero - Ken Follett

Codul zero - Ken Follett
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 512
Format: 11x18
Preț: 29,99 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Codul zero - Ken Follett

 
Ianuarie 1958: cea mai mare speranţă a Americii în cursa spaţială – satelitul Explorer I – se află pe rampa de lansare de la Cape Canaveral. Iar în dimineaţa următoare un bărbat se trezeşte şi descoperă uimit că memoria i-a fost ştearsă şi că viaţa îi este în pericol.
 
Singura cale prin care-şi poate redobândi identitatea – şi să afle cine i-a făcut asta – e de a-şi aminti teribilul secret prin care cei vinovaţi de inducerea amneziei l-au forţat să uite tot. Un secret care ar putea distruge Explorer I şi chiar viitorul Americii. Tandem Production va realiza un serial TV după cartea Codul zero, potrivit variety. com
 
Fragmente:
 
... Billie programase o întâlnire de o oră cu un pacient, un fotbalist care fusese accidentat - suferise o comoţie cerebrală în urma unei coliziuni cu un membru ai echipei adverse.
 
Era un subiect interesant, pentru că era capabil să-şi amintească totul până cu o oră înainte de meci, dar nimic după aceea, până în clipa în care s-a trezit stând pe linia de fund a terenului, cu spatele la joc, întrebându-se cum a ajuns acolo.
 
In timpul întrevederii, mintea i-a stat în altă parte, cu gândul la Fundaţia Sowerby şi la Anthony Carroll. Când a terminat cu jucătorul de fotbal şi i-a telefonat lui Anthony, se simţea frustrată şi nerăbdătoare. A avut noroc şi l-a prins pe Anthony la birou din prima încercare.
 
- Anthony, a zis ea brusc, ce mama dracului se întâmplă?
 
- O mulţime de lucruri, a răspuns el. Egiptul şi Siria au convenit să se unifice, fustele devin tot mai scurte şi Roy Campanella şi-a rupt gâtul într-un accident de maşină şi s-ar putea să nu mai joace niciodată pentru  echipa Dodgers.
 
Billie şi-a stăpânit impulsul de a ţipa la el.
 
- Am fost „sărită" pentru funcţia de director de  cercetare aici, la spital, a rostit ea, cu un calm silit. Len Ross a primit postul. Ştiai?
 
 - Mda, cred că da.
 
 - Nu înţeleg. Mă gândeam că s-ar putea să-l pierd în faţa unui outsider mai bine pregătit... Sol Weinberg, de la Princeton, sau cineva de genul ăsta. Dar toată lumea ştie că sunt mai bună decât Len.  - Chiar aşa?
 
- Anthony, fii serios! O ştii prea bine. Ce dracu’, chiar tu m-ai împins pe direcţia asta de cercetare, cu ani în urmă, la sfârşitul războiului, când eram...
 
- Bine, bine, îmi amintesc, a întrerupt-o el. Chestiile alea sunt în continuare strict secrete, să ştii.
 
Billie nu credea că lucruri pe care le făcuseră în timpul războiului mai puteau fi şi în prezent secrete importante, însă nu avea importahţă.
 
- Atunci, de ce nu am primit slujba?
 
- Ar trebui să ştiu eu asta?
 
Era umilitor, Billie simţea lucrul acesta, dar nevoia de a înţelege era mai mare decât stânjeneala.
 
- Fundaţia insistă pentru Len...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0724 sec