Colectionarul de obiecte pierdute

Colectionarul de obiecte pierdute
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 272
Format: 13x20
Preț: 40,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Colectionarul de obiecte pierdute - Ruth Hogan

 
... un roman de debut, fermecator si emotionant, care exploreaza felul in care ne regasim pe noi insine, precum si legaturile surprinzatoare dintre noi si obiectele carora le atribuim magie si sens.
 
... in Colectionarul de obiecte pierdute Anthony Peardew este colectionarul. In urma cu 40 de ani a pierdut un obiect care ii fusese incredintat de logodnica lui, Therese. In aceeasi zi, ea a murit pe neasteptate, iar el a incercat sa se consoleze strangand obiectele pierdute de altii si scriind povestiri despre ele. Atunci cand i se apropie sfarsitul, Anthony ii incredinteaza aceasta misiune asistentei sale, Laura, care va incerca sa redea obiectele pierdute proprietarilor...
 
Din carte:
 
...întinsă pe biroul lui Eunice, plină de aroganţă, Porţia lăsă să-i scape scrumul de ţigară Intr-un vas cu agrafe de hârtie. Eunice se dusese peste drum, însoţită de Douglas, ca să cumpere gogoşi de la doamna Doyle, iar Bomber conducea un dient care pleca. Portia căscă şi apoi trase cu lăcomie din ţigară.
 
Era obosită, plictisită şi mahmură. Prea multe Harvey Waltbangers băute cu Trixie şi Myles noaptea trecută. Sau mai degrabă de dimineaţă. Ajunsese acasă abia la trei dimineaţa. Luă un manuscris din teancul pe care îl lăsase să se prăbuşească cu nepăsare, cât timp îşi aşezase genunchii ascuţiţi într-o poziţie ca de rugăciune.

-    „Pierdut şi regăsit - colecţie de povestiri scurte de Anthony Peardew'' citi cu voce tare, pe un ton melodios, plin de ironie. Când întoarse pagina cu titlul, aceasta se desprinse din sfoara în care era prinsă pe margine.

-    Ups! spuse ea dispreţuitor, aruncând-o prin cameră. Privi pri- ma pagină de parcă ar fi mirosit laptele, să vadă dacă s-a stricat.
-    Doamne Dumnezeule! Câte aiureli! Cine ar vrea să citească o poveste despre un nasture mare albastru care a căzut de pe haina.
 
unei chelneriţe pe nume Marjory?! Şi când te gândeşti că nu mă publică pe mine, propria lui soră!
 
Aruncă manuscrisul la loc pe birou cu un gest dispreţuitor atât de violent, încât dărâmă o cană pe jumătate plină, iar un lichid de culoarea cafelei se scurse pe pagini.
 
- Rahatu’ dracu’! înjură Portia în timp ce luă foile de hârtie îmbibate şi le ascunse în grabă după teancul de manuscrise respinse, chiar înainte ca Bomber să se întoarcă în cameră.

-    Plouă de-a binelea, surioară. O să te uzi până la piele. Vrei să-ţi împrumut o umbrelă?
 
Portia se uită în sus de parcă ar fi urmărit o muscă supărătoare, iar apoi se adresă camerei, per ansamblu.
 
-    In primul rând, nu-mi spune „surioară". în al doilea rând, eu nu folosesc umbrele, ci taxiuri. Şi în al treilea rând, încerci să scapi de mine?
 
-    Da, se auzi Eunice, care urca scările şi arăta ca un amalgam de pelerină de ploaie, Douglas ud şi gogoşi. îl puse pe Douglas pe podea, gogoşile pe biroul lui Bomber şi îşi atârnă în cuier pelerina plină de stropi...
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.2286 sec