Continuă drumul către tine însuți - M. Scott Peck

Continuă drumul către tine însuți - M. Scott Peck
Preț: 55,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-44-1370-3
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 344
Format: 13x20

DESCRIERE

Continuă drumul către tine însuți - M. Scott Peck

 
Durerea de a te maturiza
Când am fost alungați din Paradis, am fost alungați pentru totdeauna. Nu ne mai putem întoarce acolo niciodată. Dacă îți amintești povestea, atunci știi că drumul este blocat de heruvimi și de o sabie de foc.
 
Nu există cale de întoarcere. Singura direcție e înainte. Să te întorci în rai ar fi ca și cum ai încerca să revii în pântecele mamei, la copilărie. Din moment ce nu ne putem întoarce în pântece sau la copilărie, trebuie să ne maturizăm. Singura cale este să o luăm înainte prin deșertul vieții, croindu‑ne cu greu drum pe un pământ uscat și sterp, către niveluri din ce în ce mai profunde ale conștiinței.
 
Acesta este un adevăr extrem de important, deoarece o mare parte din psihopatologia umană, inclusiv abuzul de droguri, apare din încercarea de a reveni în rai. La petreceri avem nevoie să bem cel puțin acel pahar care să ne ajute să ne diminuăm conștiința de sine, pentru a scăpa de timiditate.
 
Funcționează, nu? Și dacă nimerim exact cantitatea potrivită de alcool sau de iarbă sau de cocaină sau o combinație a aces‑tora, pentru câteva minute ori pentru câteva ore s‑ar putea să ne recâștigăm temporar acel sentiment pierdut de unitate cu universul.
 
S‑ar putea să recâștigăm acel sentiment delicios de căldură și amețeală de a fi din nou una cu natura. Desigur, starea asta nu durează niciodată foarte mult și, de obicei, prețul nu merită. Așadar, mitul este adevărat. Chiar nu ne putem întoarce în rai.
 
Trebuie să mergem înainte prin deșert. Dar această călătorie este grea și conști‑ința este adesea dureroasă. Și astfel majoritatea oamenilor își opresc călătoria cât de repede pot.
 
Găsesc ceea ce pare a fi un loc sigur, se îngroapă în nisip și rămân acolo, în loc să meargă înainte prin deșertul dureros, care este plin de cactuși, de spini și de stânci ascuțite...
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0505 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.