Copii de dictatori - Svetlana Stalin, Edda Mussolini, Zoia Ceausescu, Bashar Al-Assad

Copii de dictatori - Svetlana Stalin, Edda Mussolini, Zoia Ceausescu, Bashar Al-Assad
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 216
Format: 13x20
Preț: 24,90 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Copii de dictatori - Svetlana Stalin, Edda Mussolini, Zoia Ceausescu, Bashar Al-Assad (Jean-Cristophe Brisard)

 
... actori fără voie ai unui scenariu pe care nu-l puteau controla, copiii unora dintre dictatorii secolului trecut au fost nevoiţi să-şi sacrifice inocenţa pentru un regim care vedea în ei continuitatea dinastiei.
 
Alţii, dimpotrivă, nu au avut o soartă mai bună decât restul poporului, fiind aduşi în centrul atenţiei pentru a sluji o propagandă dogmatică sau ascunşi, exilaţi, renegaţi pentru a nu-şi lăsa în umbră părintele inaccesibil. 
 
Din carte:
 
...în anul 1952, Fidel Castro se opune loviturii de stat a generatului Fulgencio Batista. Este închis, dar eliberat după nici doua luni. Apoi alege exilul, însoţit de fratele său mai mic, Raul.
 
In decembrie 1956, el debarcă in mod clandestin pe o insulă, cu intenţia de a răsturna dictatura. După doi ani de gherilă, Fidel Castro îl alungă pe Batista şi se instalează la putere în ianuarie 1959.
 
In timpul anilor 1960, Statele Unite instituie embargo asupra Cubei. O luptă îndârjită desparte cele două naţiuni. Fidel Castro trece la naţionalizarea tuturor marilor întreprinderi şi interzice comerţul liber.
 
Apar astfel sărăcia şi lipsurile, pe când emigrarea către Statele Unite se intensifică. In iulie 2006, sănătatea lui Fidel se deteriorează şi îl determină în cele din urmă să-şi dea demisia, în februarie 2008, din postul de şef de stat - care va fi preluat de Raul.
 
Fidel Castro se căsătoreşte de două ori si are numeroase amante. I se atribuie peste zece copii, legitimi sau nu...
 
...începuturile vieţii lui Fidel Castro sunt haotice şi il mar cheaza pe termen lung. Mama sa este habotnică, însă nu chiar un model de virtute şi nici de fidelitate.
 
Tatăl său este un om violent şi necultivat. originar din Galicia şi care a tăcut avers to Cuba. Micul Fidel vine pe lume pe când mama sa era amanta tatălui sâu şi, pe deasupra, bucătăreasa lui.
 
Fidel este deci un bastard care trebuie ascuns, pentru a evita once scandal Este chiar plasat într-o familie, ferit de privirile curioşilor. Tatăl său îl va recunoaşte abia in anul 1943, când Fidel are 17 ani.
 
Aşadar, nu este de mirare că acesta are anumite prejudecăţi in privinţa familiei. „Fidel este tatăl nostru!” strigă Raul Castro in faţa ofiţerilor, in iunie 1989, după treizeci de ani de la revoluţia cubaneză...
 
Aceasta este imaginea pe care El Lider Maximo vrea să o intipărească in mintea poporului şi a lumii: singura sa soţie este naţiunea cubaneză, iar copiii săi, evident, cubanezii...
 
... in Congresul Republicii Cuba, un singur vot se opune clementei acordate de Batista: acela al lui Rafael Diaz Balart, membru influent al guvernului şi... cumnatul lui Fidel! Prin urmare, nimeni nu este surprins atunci când Mirta cere divorţul, in 1953.
 
Aceasta obţine cu uşurinţă custodia copilului, de care Fidel nici nu se mai interesează, şi se instalează provizoriu la Miami impreuna cu el. Insă Fidel nu este de acord, el işi doreşte in cele din urmă să-şi recăştige fiul, mai mult de teama influenţei politice a socrilor decât din dragoste paternă.
 
Sărmanul Fidelito va fi răpit de trei ori: părinţii şi-l fură unul altuia, rând pe rând. Prima oară, Fidel ii cere fostei soţii să i-l lase pe Fidelito pentru două săptămâni. După lungi ezitări, aceasta acceptă. Mare greşeală! Fidel refuză să i-l dea inapoi.
 
Dar, in loc si se ocupe de el, il incredinţează unor prieteni apropiaţi. Disperată, Mirta pune şi ea la cale răpirea copilului. In anul 1956, în timpul unei plimbări printr-un parc din Mexico, trei bărbaţi înarmaţi îl răpesc pe Fidelito şi i-l inapoiază mamei.
 
Fidel il recuperează până la urmă definitiv in anul 1959, după încheierea gherilei şi a revoluţiei...
 
 
CUPRINS:
 
CUVĂNT INAlNTE
 
SVETLANA FIICA PREFERATĂ A LUI STALIN
de Lana Parshina
 
EDDA  MUSSOLINI, FICA REBELA
de Michel Ostenc
 
CARMENCITA Şl COPIII EI, CLANUL FRANCO
deBartolome Bennassar
 
LI NA PAPUŞA LUI MAO
deJeanChrtstopheBrisard
 
ZOlA CEAUŞESCU, UN NUME CA O POVARA
de Marion Guyonvarch
 
............

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0462 sec