Copii mai puternici decât bullyingul. Cum să crești un copil încrezător, echilibrat și puternic - Stella O’Malley

Preț: 74,50 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor: Stella O’Malley
ISBN: 9786060881025
Editura: Corint
Anul publicării: 2022
Pagini: 336
Format: 15x22
Categoria: Pedagogie - Psihologia copilului
DESCRIERE
Copii mai puternici decât bullyingul. Cum să crești un copil încrezător, echilibrat și puternic - Stella O’Malley
Mediul școlar
Adevărata soluție la dificultățile întâmpinate în viața socială poate fi să te concentrezi mai degrabă asupra mediului decât asupra celor cu un comportament de agresor, deoarece, în mediul potrivit, potențialii hărțuitori nu vor deveni hărțuitori (aceștia pot deveni, în schimb, lideri puternici și motivați sau, altfel spus, tendințele lor distructive pot fi canalizate spre alte căi, mai creative).
Rolul parțial ce le revine directorului și cadrelor didactice este acela de a crea un mediu rezistent la bullying, care să nu permită acestui tip de comportament să înflorească. Singura problemă, însă, este că nicio școală nu pune pe locul întâi prevenirea comportamentelor de tip bullying.
În plus, sistemul de învățământ este în sine un mediu clasic pro-bullying, în măsura în care se bazează pe un sistem competitiv și ierarhic, în care, în cele din urmă, elevii concurează între ei pentru locurile la facultatea la care își doresc să se înscrie.
Psihologia școlilor și a universităților este impregnată de mentalitatea conform căreia fiecare are ceva de demonstrat. Sistemul de învățământ, în forma sa actuală, promovează cultura realizărilor constante și, prin urmare, stresul necruțător și sentimentul permanent de nesiguranță.
Profesorii sunt plătiți ca să le predea elevilor materia din programa școlară, nu pentru a preveni cazurile de bullying. Și totuși, ei ar putea ține seminarii despre nenorocirile provocate de bullying și ar putea sprijini inițiativele împotriva bullyingului. Dacă ne dorim să eliminăm acest flagel, este nevoie de un efort mai susținut și de o concentrare a mai multor resurse din partea școlilor, familiilor și a întregii comunități.
Unii profesori proactivi consideră că este util să folosească mediul în care predau pentru a se concentra mai degrabă asupra caracterului și a trăsăturilor de lider ca modalitate de a-i ghida pe elevi în alegerile lor, și mai puțin asupra regulilor.
Pot face acest lucru solicitându-le elevilor să scrie eseuri pe teme precum loialitatea, compasiunea, bunătatea sau curajul moral, și astfel, atunci când se comportă necorespunzător, elevul să fie nevoit să scrie despre un subiect care îl obligă să reflecteze la propriile acțiuni...
Accesul clienţilor
-Cărţi noi
-- 35,00 RON
- 97,00 RON
- 63,00 RON70,00 RON (-10%)
Promo
-Asistenţă online
-![]() |
Suntem deconectați |
RECENZII