Copilul de la Auschwitz - Lily Graham

Copilul de la Auschwitz - Lily Graham
-10%
Preț: 35,10 RON
39,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-8998-09-1
Anul publicării: 2023
Pagini: 288
Format: 13x20

DESCRIERE

Copilul de la Auschwitz - Lily Graham

 
Auschwitz, decembrie 1942

—    Ai înnebunit, Kritzelei?. Ii şuieră Sofie la ureche, cu ochii imenşi, înfricoşaţi şi cicatrice care-i acopereau paloarea capului pleşuv, proaspăt ras. Vrei să ne împuşte? Mişcă-te.
 
Eva Adami se împiedică sub şuvoiul ploii torenţiale, încălţată cu saboţii ei prea mari, nepotriviţi şi aproape că-şi pierdu unul în stratul gros de noroi greu, necruţător, în care se întipăriseră mii de paşi înaintea ei.
 
Era încă întuneric, poate cândva după ora patru dimineaţa, deşi lumina crudă a proiectoarelor părea să dea de înţeles că era mult mai târziu. Era încovoiată de frig în timp ce se deplasa, încercând să se încălzească. O misiune inutilă, fără satisfacţii.
 
Ploaia torenţială părea să şiroiască sălbatic, alunecându-i pe gât. Ura apelul. Apelul nominal de două ori pe zi, când prizonierele erau obligate să se târască afară şi să aştepte, indiferent de vreme, indiferent dacă erau sau nu îmbrăcate, în timp ce erau numărate şi apoi răsnumărate, ore în şir.
 
Nesupunerea te putea costa viaţa, însă acesta putea fi preţul aproape oricărei experienţe din lagăr.
 
Se întoarse să se uite la prietena ei, având o privire ciudată pe faţa delicată, iar ochii ei de culoarea alunei păreau şi mai mari, din cauza capului ras, întunecat.
 
—    Suntem aici doar de o săptămână. Asta e ceea ce tocmai a spus Helga...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0365 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.