Cresterea crapului si a altor specii de pesti

Preț: 38,00 RON
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2010
Ediția: 2
Pagini: 436 plus 8 planse color
Categoria: Pestele, Pescuit

DESCRIERE

"Cresterea crapului si a altor specii de pesti"...

'Crapul' este un pește teleostean din familia ciprinidelor.

Lungimea corpului poate atinge 1 m, iar masa maximum 40 kg, este acoperit cu solzi mari. Spatele este negricios, cu nuanțe albăstrii sau verzui, flancurile arămii sau arămii-gălbui, iar abdomenul albicios.
Cavitatea bucală este subterminală, cu buze groase. 'Crapul' are patru mustăți, două nări, doi ochi, și botul. Pe trunchi și pe coadă se găsesc înotătoare perechi (două ventrale și două pectorale) și neperechi (dorsală, anală și codală, care prezintă doi lobi egali). Înotătoarele sunt acționate de mușchi, iar peștele este acoperit cu mucus și solzi. Există două forme de crapi: crapul cu spatele jos și crapul cu spatele înalt. Este răspândit aproape pe tot globul, populând apele dulci și cele salmastre. Trăiește până la 30 de ani, uneori și mai mult.

... Cartea se doreste un ghid cu care orice incepator sau consacrat se poate usor descurca in caz de nevoie, gasind cate ceva din tainele acestui domeniu fascinant si incitant ; ea se adreseaza incepand de la cei care au imbratisat aceasta indeletnicire, considerent pentru care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de lucru sau din biblioteca personala a nici unei om care iubeste natura, indiferent de varsta sau domeniu de activitate.

Toate informatiile incluse in aceasta carte au la baza cercetari si documentari vaste, care s-au derulat in timp, precum si rezultate ale investigatiilor proprii obtinute de-a lungul a peste doua decenii.

Cuprins:

* Pestii si rolul acestora in viata omului
* Caracteristicile pisciculturii si tipurile principale de exploatare
* Mediul acvatic si posibilitatile de utilizare mai eficienta pentru sporirea productiilor acvacole
* Studiul exteriorului la pesti
* Reproducerea pestilor
* Amenajari si constructii hidrotehnice specifice apelor interioare
* Cresterea crapului
* Recoltarea, depozitarea si transporul pestilor
* Calendarul principalelor actiuni intreprinse intr-o unitate psicicola. Selectia si ameliorarea la ciprinde
* Factori limitativi in sporirea productiei piscicole
* Principalele boli ale pestilor
* Scurte consideratii privind pescuitul sportiv
* Retete culinare din peste

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0135 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.