Cronici martiene - Ray Bradbury

Cronici martiene - Ray Bradbury
Preț: 35,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-900-025-0
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 272
Format: 14x21
Categoria: Literatura SF

DESCRIERE

Cronici martiene - Ray Bradbury

 
... ea ridică ochii, surprinsă. Îşi duse mâna la gură, neve‑ nindu‑i să creadă. Soarele apunea. Odată cu lăsarea întu‑ nericului, casa se strângea în sine, ca o floare uriaşă. Printre coloane trecu o adiere, iar suprafaţa arzătoare de lavă argin‑ tie a mesei de foc bolborosi. Boarea îi răvăşi părul roşcat, murmurându‑i în urechi.
 
Rămase tăcută, privind depărtă‑ rile palide ale fundului oceanului, amintindu‑şi parcă ceva, cu ochii galbeni, umezi şi tremurători.
 
— „Bea pentru mine doar din priviri şi‑ţi jur pe ochii mei“, cântă ea încetişor, lin, dulce. „Că vin n‑o să mai cer de‑n cupă să‑mi laşi un sărut vrei.“ Fredona acum, unduindu‑şi încetişor braţele în vânt, cu ochii închişi, până termină cântecul.
 
Era foarte frumos.
 
— Nu l‑am mai auzit până acum. Tu l‑ai compus? o întrebă el, cu privire tăioasă.
 
— Nu. Da. Nu, nu ştiu, zău! Ezită: Nu înţeleg nici măcar cuvintele; sunt în alt grai!
 
— Ce grai?
 
............
 
... işi termină cina mai târziu, singur. Când se ridică, se întinse, o privi şi sugeră căscând:
 
— Haide să luăm păsările de foc până în oraş, să mer‑ gem la un spectacol.
 
— Vorbeşti serios? se miră ea. Nu te simţi bine?
 
— Ce‑i atât de ciudat în propunerea mea?
 
— N‑am mai fost de şase luni la un spectacol!
 
— Mie mi se pare o idee bună.
 
— Brusc, ai devenit foarte atent cu mine.
 
— Nu mai vorbi aşa, se răsti el. Vrei sau nu vrei să mergem? Ea privi către deşertul palid. Cele două luni, albe şi gemene, tocmai răsăreau. Pe lângă picioarele ei susura apa rece. Începu să tremure încetişor.
 
Tânjea să rămână acolo, tăcută, fără nicio mişcare, până când avea să se întâmple, urma să se întâmple ceea ce aşteptase toată ziua, ceea ce nu se putea întâmpla, dar ar fi fost posibil. O adiere de cântec îi mângâie mintea...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0287 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.