Cu pasi mici si fericiti - Adaptarea la gradinita si la scoala - Colectia ABC-ul povestilor terapeutice

Cu pasi mici si fericiti - Adaptarea la gradinita si la scoala - Colectia ABC-ul povestilor terapeutice
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 28
Categoria: Parinti - copii
Preț: 16,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Cu pasi mici si fericiti - Adaptarea la gradinita si la scoala - Colectia ABC-ul povestilor terapeutice - Ioana Omut Cherechianu

 
Copilul care merge la gradinita sau incepe scoala are dificultati de adaptare la noul mediu, deoarece el descopera brusc ca lumea este mult mai mare decat credea pana atunci si teama de a nu se pierde de cei dragi creste mai mult ca niciodata.

Despartirea aduce suferinta atat in randul copiilor, cat si in randul parintilor, adaptarea copilului implicand astfel si capacitatea parintelui de a se desparti de propriul copil. In momentul in care parintele isi va reduce stresul cauzat de intrarea in cresa /gradinita/scoala a propriului copil, acesta va incepe sa accepte mai usor noul mediu, sa se simta mai confortabil cu spatiul grupei, al clasei, cu personalul unitatii, cu copiii si cu obiectele din jur. 

Totusi, este importanta modalitatea prin care se face aceasta adaptare a copilului la colectivitate si se stie ca o adaptare lina si naturala poate sa duca doar la succesul si la fericirea copilului, spre deosebire de o adaptare brusca, fortata care, cu siguranta, va avea efecte negative asupra acestuia atat in plan emotional, cat si in plan somatic.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0702 sec